Magistrala 6 metrou, Otopeni. Vor începe exproprierile

 Terenurile din zona vizată de proiectul Magistralei 6 de metrou, Secţiunea 1 Mai - Otopeni, vor fi expropriate după adoptarea unei Hotărâri de Guvern în acest sens, informează Ministerul Transporturilor. 

Ministrul de resort, Răzvan Cuc, s-a întâlnit, cu ambasadorul Japoniei în România, Kisaburo Ishii, pe tema Magistralei de metrou 6 - Secţiunea 1 Mai - Otopeni. 

"Astăzi, 31 ianuarie 2017, ministrul Transporturilor, Răzvan Cuc, a avut o întrevedere cu ambasadorul Japoniei în România, Excelenţa Sa domnul Kisaburo Ishii, în cadrul unei vizite, la care a participat şi un reprezentant al Ministerului Afacerilor Externe. Subiectul întâlnirii l-a constituit proiectul 'Legătura reţelei de metrou a Municipiului Bucureşti cu Aeroportul Internaţional Henri Coandă - Otopeni (Magistrala 6, Secţiunea 1 Mai - Otopeni)'", se arată în comunicat. 

Conform sursei citate, Răzvan Cuc a subliniat faptul că proiectul Magistralei 6 de metrou este prioritar pentru Guvern, acesta aflându-se în Programul de guvernare 2016 - 2020. 

Terenuri expropriate

"În urma unei analize efectuate la nivelul Ministerului Transporturilor şi al conducerii Metrorex, au fost identificate punctele ce necesită o atenţie sporită pentru demararea propriu-zisă a proiectului. Astfel, în perioada următoare, terenurile din zona vizată vor fi expropriate după adoptarea unei Hotărâri de Guvern în acest sens. În privinţa finanţării proiectului, aceasta va fi asigurată prin intermediul fondurilor europene nerambursabile", se mai spune în comunicat. 

Oficialii au subliniat necesitatea monitorizării în comun a acestui proiect prioritar şi au manifestat deschiderea ambelor părţi pentru păstrarea unei legături strânse între Ministerul Transporturilor, Metrorex, Ministerul Finanţelor şi JICA (Agenţia de Cooperare Internaţională a Japoniei), în scopul dezvoltării Magistralei 6 de metrou. 

"Acest obiectiv constituie o importanţă deosebită pentru România, atât pentru dezvoltarea reţelei actuale de metrou din Bucureşti, cât şi din punct de vedere al relaţiilor româno-nipone", susţine MT, conform Agerpres.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel