EXCLUSIV  Magazinele mici, alternativă la supermarketuri. Sorin Minea (Romalimenta): Doar un anumit tip. Astea au câștigat și afară / video

Foto cu caracter ilustrativ: Unsplash
Foto cu caracter ilustrativ: Unsplash

Sorin Minea, președintele Romalimenta, a vorbit despre magazinele mici.

În ultimii ani, după extinderea rețelei de supermarketuri, magazinele mici, de cartier, au avut foarte mult de suferit și majoritatea dintre acestea au fost nevoite să se închidă. Au mai rămas doar cele din mediul rural, acolo unde mai există oameni ce nu se pot deplasa oricând la un supermarket și unde încă se mai vine marfă pe caiet. Există, totuși, o alternativă prin care anumite magazine mici ar putea performa în detrimentul supermarketurilor. Despre acestea a vorbit Sorin Minea, președintele Romalimenta, în cadrul unui interviu la emisiunea „Totul despre bani“, la DC News.

„Deschiderea de magazine proprii ale producătorilor, sunt o alternativă viabilă la rețelele de supermarketuri, atât din punct de vedere al producătorului, cât și al clientului?“, a întrebat Mihai Ciobanu, redactor-șef DC Business. 

„Depinde ce dorește să facă. Dacă se merge pe ideea de supermarket, magazine mari cu de toate, nu știu dacă sunt șanse, pentru că omul va face comparație între uleiul din magazinul mic și supermarket. Întotdeauna va câștiga supermarketul. Dar dacă vorbim de magazine strict specializate - astea au câștigat și afară - sigur că producătorul poate să câștige. În primul rând pentru că toate costurile le are sub control, iar în al doilea rând pentru că poate să majoreze prețurile de câte ori este nevoie sau să le scadă de câte ori poate. E o variație mult mai rapidă a prețului.

Cumpărătorul, la fel, va trebui să aleagă. Nu tot ceea ce e magazin mic e și magazin bun. O parte din oameni vor să câștige, dar una dintre soluții e reprezentată de magazinele specializate din cartiere, de la parterul blocurilor. În continuare, aprovizionarea grea se va face din supermarketuri, unde omul va merge săptămânal și de unde își va cumpăra tot ce are nevoie în casă, ulei, zahăr, sare, șamd“, a spus, la emisiunea „Totul despre bani“, Sorin Minea, președintele Romalimenta.

CITEȘTE ȘI     -    EXCLUSIV  Se scumpeşte mâncarea înainte de sărbători? Sorin Minea, ROMALIMENTA: Oamenii ăia pot să ceară cât vor, ei nu sunt industrie

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

STIRE RECOMANDATA

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel