EXCLUSIV  ”Mafia copiatoarelor”: Țara în care nici să mori nu poți dacă nu ai o copie xerox

USR: MAI vrea să lase fără acte milioane de români din ţară şi din străinătate, deci fără drepturi
USR: MAI vrea să lase fără acte milioane de români din ţară şi din străinătate, deci fără drepturi

Atunci când te căsătorești, sau când îți schimbi buletinul, sau te înscrii la facultate, sau efectiv vrei doar să trăiești, sau să fii îngropat, trebuie depuse foarte multe acte xeroxate. Este nenorocire dacă ai uitat vreun document să-l copiezi! Nu te primește nimeni fără teancul de hârtii xeroxate.

Jurnalistul Val Vâlcu dădea exemplu situația cu care se confruntă toți studenții din România. La finalizarea ciclului de studii, se fac copii la copii, iar și iar, cu toate că documentele au fost aduse o dată la instituția de învățământ, în momentul înmatriculării. Ținând cont de teancul de acte xeroxate de care ai nevoie orice ai face, ne întrebăm dacă există o ”mafie a copiatoarelor”.

Și situația cu actele xeroxate se întâlnește peste tot, nu sunt vizați doar studenții!

Dar dacă instituțiile țin cu dinții de documentele copiate, de ce nu există aparate de reprodus și de multiplicat acolo? Adică dacă te duci la Evidența Populației să îți faci buletinul și ai uitat un document, să nu fi trimis înapoi, nu știu câte străzi, în căutarea unui xerox. Să îți copieze documentele în instituția respectivă dacă tot este musai de un milion de documente.

Dar asta-i România, țara în care nu poți să faci nimic dacă nu ai copii xerox! Este o aberaţie pe care nimeni, în ultimii 30 de ani, nu s-a gândit să o elimine, o dată pentru totdeauna, din stufosul sistem birocratic românesc. Orice vrei să faci - să se însori, să divorțezi, să îți faci buletin, să te înscrii la facultate sau să mori... e nevoie de o copie xerox!

VEZI ȘI: Vrei să ai act de identitate? Ghinion! România nu mai are plastic, așadar nici buletine!

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel