MAE, precizări după rechemarea lui Ion Vîlcu

MAE
MAE

În urma articolului "Ambasadorul Ion Vîlcu, Costa Rica, rechemat. Scandalul Udrea şi Bica, determinant", Ministerul Afacerilor Externe (MAE) a transmis o serie de precizări.

Așadar, potrivit MAE, "decretul privind rechemarea domnului Ion Vîlcu din calitatea de ambasador extraordinar şi plenipotențiar al României în Statele Unite Mexicane, Republica Nicaragua, Republica El Salvador, Republica Costa Rica, Republica Guatemala şi în Republica Honduras semnat de președintele României, Klaus Iohannis nu are nicio legătură cu cazul menționat de dumneavoastră.

Decizia de încheiere a mandatului domnului Ion Vîlcu s-a realizat la solicitarea acestuia, înaintată la începutul lunii martie, și are la bază o motivație exclusiv profesională, care se referă la noua calitate pe care Ion Vîlcu o va ocupa în cadrul conducerii Organizației Mondiale a Turismului (UNWTO).

Preluarea acestei poziții importante de decizie și influență în cadrul acestui organism internațional reprezintă o confirmare a expertizei și calității profesionale a diplomaților români în plan multilateral".

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel