Macron vrea să elimine pesticidele din Uniunea Europeană

Macron vrea să elimine pesticidele din Uniunea Europeană  /  foto: Facebook Emmanuel Macron
Macron vrea să elimine pesticidele din Uniunea Europeană / foto: Facebook Emmanuel Macron

Președintele Franței vrea să desfășoare o inițiativă puternică de eliminare a pesticidelor.

Emmanuel Macron s-a angajat să desfăşoare „o iniţiativă puternică (...) de eliminare într-un ritm accelerat a pesticidelor” atunci când Franţa va avea preşedinţia rotativă a Uniunii Europene, relatează Le Figaro.

„Vreau ca preşedinţia franceză a Uniunii Europene să abordeze acest subiect al pesticidelor şi mă angajez aici la o iniţiativă puternică (...) de eliminare într-un ritm accelerat a pesticidelor", a declarat Emmanuel Macron, fără a oferi mai multe detalii, la deschiderea Congresului Mondial al Uniunii Internaţionale pentru Conservarea Naturii (IUCN) de la Marsilia.

Macron a mai punctat că mişcarea trebuie să fie una la nivelul întregii Uniuni pentru a avea succes.

Parisul va prelua preşedinţia rotativă a UE în prima jumătate a anului 2022.

Vânzările de pesticide au crescut în 2020 în Franţa, stocurile fiind acumulate de fermieri care anticipează restricţii.

De la Grenelle de l'Environnement de la sfârşitul anului 2007, care a stabilit un obiectiv de reducere a utilizării pesticidelor sintetice cu 50% în zece ani, planurile succesive au eşuat.

Nici „eliminarea glifosatului” promisă de Emmanuel Macron nu s-a concretizat. Multe culturi se luptă să se descurce fără acest erbicid sintetic, care este la fel de controversat pe cât de eficient, autorizat în prezent până la sfârşitul anului 2022 în Uniunea Europeană.

Totuşi o reglementare clară la nivelul UE ar putea avea un succes, iar Macron mizează pe cele 6 luni în care Franţa va deţine preşedinţia pentru a trece un astfel de proiect, scrie Mediafax.

Macron, discuție telefonică cu Biden: E o „responsabilitate morală colectivă” să evacuăm aliații afgani din Kabul

După o discuție telefonică cu Joe Biden, președintele francez Emmanuel Macron a declarat joi că există o „responsabilitate morală colectivă” de a evacua aliații afgani din Kabul înainte de termenul autoimpus de Biden la 31 august pentru retragerea trupelor americane rămase.

„Șeful statului a subliniat responsabilitatea noastră colectivă morală față de bărbații și femeile afgane care au nevoie de protecția noastră și care împărtășesc valorile noastre”, se arată într-o stenogramă a conversației dintre cei doi.

În conversație, Emmanuel Macron „a subliniat necesitatea absolută de a asigura o coordonare rapidă și concretă între aliații de pe teren pentru a continua evacuările”.

Casa Albă are o versiune diferită a stenogramei

Totuși, versiunea stenogramei de la Casa Albă nu include menționarea de către Macron a unei „responsabilități morale” de evacuare a aliaților afgani, dar observă că cei doi lideri mondiali au salutat „eforturile neobosite” ale personalului lor care lucrează în strânsă colaborare la Kabul la evacuarea cetățenilor „afganii curajoși care au stat alături de noi și de partenerii noștri NATO și de alți cetățeni afgani vulnerabili”.

„Au subliniat importanța continuării unei coordonări strânse între aliați și partenerii democrați din Afganistan, inclusiv prin foruri multilaterale, privind furnizarea de asistență umanitară și sprijin pentru refugiați”, se spune în descrierea Casei Albe (citește continuarea AICI).

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel