Macron: Intrăm într-o criză alimentară fără precedent

Macron: Intrăm într-o criză alimentară fără precedent
Macron: Intrăm într-o criză alimentară fără precedent

La conferința de presă de la summit-ul NATO, Emmanuel Macron a spus că „intrăm într-o criză alimentară fără precedent“.

Președintele francez Emmanuel Macron a spus că alte țări, „din Orientul Apropiat și Mijlociu, precum și din Africa, sunt foarte dependente pentru a-și hrăni populația cu ceea ce se produce astăzi în Ucraina și Rusia”.

Emmanuel Macron a acuzat Rusia că este singura națiune responsabilă pentru această criză alimentară.

„Este consecința directă a alegerilor făcute de Rusia și acest război, ceea ce înseamnă că țări din Maghreb și din Africa întâmpină dificultăți în aprovizionarea cu grâu și cu cereale”, a spus Macron.

„Intrăm într-o criză alimentară fără precedent”, a adăugat Macron, potrivit BFMTV.

Pentru a cuantifica amploarea acestei crize, Emmanuel Macron a dat exemplul Egiptului, ale cărui importuri sunt dependente în proporție de 80% de Rusia și Ucraina.

„Această situație va fi și mai gravă în douăsprezece până la optsprezece luni, va crea situații umanitare extrem de grave și cu siguranță consecințe politice masive în mai multe țări”, a explicat el, conform CNews.

CITEȘTE ȘI   -  EXCLUSIV  "Ne aşteaptă un dezastru. Ne vom uita la bobul de grâu şi nu o să ne vină să mâncăm". Octavian Marius Popa, avertisment pentru România

Risc major să distrugem tot pescuitul din România. Carmen Avram: Vine criza alimentară. Se va întoarce împotriva noastră

Carmen Avram, europarlamentar PSD, a fost invitată la DC News și a vorbit despre criza alimentară care se va face simțită începând cu toamna acestui an și despre  importanța sectorului de pescuit din România:

„A venit acest război ucigător din Ucraina, care a afectat dramatic fiecare verigă din lanțul agroalimentar. Avem prețul grâului la nivel global care s-a dublat în doar două săptămâni, la îngrășăminte avem o mare problemă pentru că nu mai putem lua importuri. Noi le luam din Belarus, Ucraina și Rusia, ceea ce pune în pericol campaniile de însămânțare din toamnă și din primăvara anului 2023.

De asemenea, explozia prețurilor la energie și combustibil. Deci, din păcate, nici sectorul de pescuit și acvacultură nu avea cum să scape nevătămat. Mi se pare cu atât mai grav cu cât România oricum nu îi acorda suficientă atenție nici în anii din urmă, din păcate. Acest lucru se va întoarce împotriva noastră o dată cu anunțata criză alimentară, care, spun experții, se va face simțită din toamnă (...)“, a spus, la DC News, Carmen Avram (citește continuarea AICI).

CITEȘTE ȘI   -  Coșea, despre criza alimentară cauzată de război: Începe să fie globală. România este sub un anumit semn de întrebare

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel