Macron e acuzat că a trădat angajamentul de a elimina violența împotriva femeilor

Foto: Facebook Emmanuel Macron
Foto: Facebook Emmanuel Macron

Președintele francez Emmanuel Macron e acuzat că a trădat promisiunea de a elimina violența împotriva femeilor.

Organizațiile pentru egalitate l-au acuzat pe Emmanuel Macron că și-a trădat promisiunea de a elimina violența împotriva femeilor și fetelor, după ce guvernul francez a menținut în funcție un ministru acuzat de viol de către două femei.

Grupurile feministe conduse de Observatorul Violenței Sexiste și Sexuale în Politică au organizat marți o manifestație de stradă la Paris împotriva a ceea ce ei au numit un „guvern al rușinii”, după ce Damien Abad, ministrul Solidarității și persoanelor cu dizabilități, a rămas în funcție, în ciuda acuzațiilor de viol.

Abad a negat acuzațiile, inclusiv una de la o femeie care a spus că în 2010, după ce a acceptat un pahar de șampanie de la el și s-a trezit în lenjerie intimă într-o cameră de hotel cu acesta. Abad a spus că handicapul său, artrogripoza, o afecțiune rară care afectează articulațiile, însemna că este incapabil de agresiune sexuală.

Purtătorul de cuvânt al guvernului, Olivia Grégoire, a declarat marți că combaterea violenței împotriva femeilor și fetelor va fi o prioritate pentru al doilea mandat al lui Macron, așa cum a fost și în primul său mandat. Ea a spus că Abad va rămâne în guvern și că depinde de sistemul de justiție să stabilească adevărul.

Totuși, militanții au avertizat că majoritatea cazurilor de viol și agresiune sexuală din Franța au fost abandonate de procurori. Cazul uneia dintre femeile care l-au acuzat pe Abad a fost închis de procurori, dar a fost contestat. Cealaltă femeie nu depusese plângere oficială, dar procurorii cercetează cazul, conform TheGuardian.

Ministrul Solidarității, acuzat de hărțuire sexuală se apără: Imposibil, sunt invalid

Într-un interviu acordat Médiapart, același ziar care a publicat acuzațiile, politicianul a asigurat că toate relațiile sexuale pe care le-a avut în timpul vieții au fost consensuale, adăugând că actele descrise de femei sunt „pur și simplu imposibile pentru el... fără ajutor din exterior” din cauza handicapului său.

Noul ministru al Solidarității suferă de artrogripoză, o boală rară care blochează articulațiile și reduce mobilitatea.

Faptele nu s-ar fi întâmplat recent, ci în urmă cu aproximativ zece ani (în 2010 și 2011). Prima plângere a fost depusă în 2012. Femeia care îl acuză a declarat că în 2010 a căzut inconștient după ce a băut un pahar cu Abad într-un bar din Paris.

Potrivit relatării sale, cei doi se întâlniseră la o nuntă. A doua zi după acea băutură, s-a trezit într-o cameră de hotel în lenjerie intimă lângă bărbat, amețită și simțindu-se „drogată” (citește continuarea AICI).

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel