Macovei cere amânarea alegerilor. "Indicii puternice de fraudă"

Monica Macovei cere amânarea alegerilor. Europarlamentara acuză "fraudarea" semnăturilor necesare înscrierii în competiţie a candidaţilor şi "barierele" impuse în dauna unei "competiţii libere". 

"Alegerile locale care au început cu indicii puternice de fraudă trebuie amânate. În Franţa, nu trebuie nicio semnătură ca să candidezi la alegerile locale. Pentru Primăria Londrei trebuie 330 de semnături, pentru cea din Berlin trebuie 250 de semnături. Ieşim şi noi din ţarcul în care ne ţin PSD şi PNL? Fraudarea semnăturilor şi schimbarea barierelor pentru o competiţie liberă obligă Guvernul să amâne alegerile", afirmă Monica Macovei, care subliniază că pentru amânarea alegerilor ar fi suficientă o hotărâre de guvern.

"O hotărâre de Guvern, atât trebuie. Cine lasă alegerile să meargă mai departe, deşi originalitatea semnăturilor şi la PSD, şi la PNL este încă anchetată penal, devine complice la fraudă. Ce este mai important? Alegeri la termen şi fraudate sau alegeri amânate, dar corecte?", mai spune Monica Macovei.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel