Luna lui Marte, tot mai aproape de o coliziune fatală. Când se va întâmpla

Foto: Freepik
Foto: Freepik

Transformări majore în spaţiu! Va arăta altfel Marte în viitorul îndepărtat?

Cercetătorii de la NASA spun că Phobos se apropie de Marte cu 1,8 metri la fiecare sută de ani, ceea ce înseamnă că, în maximum 50 de milioane de ani, satelitul natural al Planetei Roșii va intra în coliziune cu aceasta. Se crede că impactul va fi catastrofal şi ar putea lăsa multe resturi în spaţiu, resturi de planetă care s-ar putea ciocni de celelalte din galaxiile apropiate.

O altă variantă ar fi aceea ca Phobos să se dezintegreze și să se transforme într-un inel, asemenea celor ale lui Jupiter, mai spun astronomii, potrivit NASA.

Nici Deimos, celălalt satelit al planetei Marte, nu pare "să stea locului". Pe măsură ce Phobos se apropie de Marte, Deimos se îndepărtează. Astfel, conform estimărilor, în circa 100 de milioane de ani, acesta va părăsi orbita marțiană.

Cât priveşte Luna planetei Pământ, nici aceasta nu-şi va păstra aceeași distanță față de Terra. Satelitul nostru se îndepărtează de Terra cu aproximativ 3,8 centimetri anual, ceea ce înseamnă că ar putea scăpa de câmpul gravitațional al planetei noastre, astfel încât să ajungă să plutească prin spațiu, fără direcţie, peste 15 miliarde de ani.

Deocamdată sunt doar supoziţii bazate pe calcule şi estimări. Mai sunt teorii care susţin că asta nu se va întâmpla niciodată, din moment ce Soarele nostru se va transforma într-un gigant roşu care ar putea nimici totul într-o fracţiune de secundă.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel