Lukașenko, declarații HALUCINANTE. Va "pune la punct" țările care au impus sancțiuni. "S-au îmbătat"

Președintele Belarusului, Alexandr Lukașenko, a recaționat acid după ce mai multe țări au impus sancțiuni Minskului.

Alexandr Lukașenko a promis că va răspunde sancțiunilor Lituaniei și Poloniei împotriva Belarusului, scrie Interfax. El a făcut mai multe declarații controversate afirmând că aceste țări „s-au îmbătat” și că trebuie „puse la punct”.

"Acum le vom arăta ce sunt sancțiunile. Dacă tot patrulează China și Rusia prin noi, acum vor zbura fie prin Marea Baltică sau Marea Neagră pentru a face comerț cu Rusia etc. Și cu produse de sancțiuni (pentru acele produse pentru care Rusia a impus un embargo) - chiar dacă nu visează. Le vom arăta ce sunt sancțiunile", a spus Alexandr Lukașenko.

Președintele belarus nu s-a oprit aici. A continuat cu alte amenințări.

"S-au îmbătat și au uitat ce este Belarusul. Și au crezut că ne pot înclina, ne pot speria cu tancuri, rachete. Să vedem cine mai sperie pe cine. Le vom arăta ce sunt sancțiunile. Am instruit guvernul să facă o propunere de reorientare a tuturor fluxurilor comerciale din porturile lituaniene către altele. Deci vom vedea cum vor trăi. 30% din bugetul lituanian este format din fluxurile noastre de mărfuri prin Lituania. De ce mai este nevoie?", a mai spus Lukașenko.

Amintim că mai mulţi miniştri de Externe ai UE au solicitat măsuri mai dure decât cele avute în vedere în prezent de către Uniunea Europeană împotriva preşedintelui belarus, Aleksandr Lukaşenko.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel