Ludovic Orban, reacție după ce Victor Ponta a spus că PNL face scandal non-stop

Prim-vicepreşedintele liberalilor, Ludovic Orban, a reacționat, luni, după ce premierul Victor Ponta a declarat, în deschiderea reuniunii BPN al PSD că PNL face un "scandal non-stop".

Întrebat, luni, într-o conferință de presă, cum vede declaraţiile premierului Victor Ponta, potrivit cărora PNL face un "scandal non-stop" şi moţiunea simplă depusă pe tema fondurilor europene ar putea duce la blocarea acestor fonduri, Ludovic Orban a răspuns: "Eu nu aș califica depunerea unei moțiuni de către PNL o formulă de scandal. Este un drept constituțional și, mai ales, este o necesitate să discutăm la nivelul Parlamentului despre ce mai poate fi făcut pentru a maximiza absorbția fondurilor europene pe exercițiul financiar 2007-2014 și, mai ales, despre ceea ce trebuie făcut pentru a nu repeta greșelile pe care le-am făcut în primul exercițiu bugetar, respectiv în exercițiul bugetar 2014-2020. De altfel, moțiunea noastră exact asta urmărește. Și anume, într-o dezbatere parlamentară, ministrul Fondurilor Europene împreună cu parlamentarii să contureze niște soluții astfel încât să nu mai ajungem în situația în care se găsește astăzi premierul Ponta în care se laudă că avem un grad de absorbție de 55% ", a declarat luni Ludovic Orban, după reuniunea comisiei de unificare a PNL, citează Agerpres.

C.P. TĂRICEANU: PNL acționează simplist și rudimentar. Cătălin Predoiu nu are experiență politică

El a menţionat că şi PSD şi PNL au partea lor de responsabilitate în privinţa fondurilor europene și că premierul "ar trebui să vadă care este gradul de absorbție al fondurilor europene din exercițiul 2007-2014 în celelalte țări ale Uniunii Europene".

Victor Ponta, anchetă. "Nu îmi e teamă pentru că am respectat legea"

"Dacă lucrurile au fost atât de roz de ce a simţit nevoia ministrul fondurilor europene să-i înlocuiască pe aproape toţi directorii de autorităţi de management de la programele care se găsesc în coordonarea domniei sale? Dacă lucrurile sunt atât de roz, din perspectiva PSD, de ce în momentul de faţă nu există nicio decontare făcute din cele 460 de milioane de euro, aproximativ, pe POSDRU. Dacă lucrurile sunt atât de roz, de ce nici până astăzi nu este aprobat PNDR pentru exerciţiul 2014 – 2020?", a mai spus Orban.

Ponta: Moţiunea PNL este "demagogică"

Referindu-se la moţiunea simplă depusă de PNL pe tema absorbţiei fondurilor europene, premierul Ponta a declarat, luni, în debutul şedinţei BPN al PSD: "Vreau să arătăm foarte clar demagogia moțiunii pe fonduri europene ( a PNL — n.r.), pe lângă faptul că nu are fundament — am preluat în 2012 cu 7 % absorbție, suntem la 55 % — dar am și guvernat împreună, adică împreună cu liberalii am reușit aceste succese, chiar dacă acum ne critică pentru ele. Însă, există un singur efect negativ: scandalul non-stop făcut de PDL-PNL la Bruxelles poate să ducă la ideea că 'românii acolo se ceartă, e rău că le-am dat fonduri europene, mai bine le oprim, cum s-a întâmplat în 2011'. Și mi-aș dori ca, în Camera Deputaților, colegii noștri să facă un apel la seriozitate și la responsabilitate", a declarat Ponta.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel