Ludovic Orban, răspuns pentru Lia Savonea: ''Nu eu sunt cel care...''

Ludovic Orban
Ludovic Orban

Liderul PNL, Ludovic Orban, apreciază ca "revoltător" faptul că preşedinta CSM, Lia Savonea, a afirmat că poziţia liberalilor faţă de acţiunea disciplinară demarată de Inspecţia Judiciară în cazul procurorilor care s-au ocupat de dosarul privind violenţele de la protestul din august 2018 ar afecta independenţa justiţiei.

"Revoltător! În faţa bombardamentului zilnic al puterii (şi al mercenarilor din presa aservită) contra magistraţilor independenţi preşedintele CSM a tăcut mâlc. Mi-am permis şi eu o dată, o singură dată, de când sunt preşedintele PNL să îmi exprim îngrijorarea pentru decizia inspecţiei judiciare de a sancţiona procurorii care anchetează reprimarea brutală a manifestaţiei paşnice din 10 august în urma a peste 800 de plângeri depuse de cetăţeni care au fost victime ale intervenţiei violente a forţelor de ordine şi Lia Savonea a sărit imediat să arate cu degetul înspre mine că afectez independenţa justiţiei. Pentru că mi-am permis să spun că se vede din ce în ce mai clar o tentativă de muşamalizare, de eludare a responsabilităţii decidenţilor politici (în principal a lui Liviu Dragnea şi a lui Carmen Dan) în intervenţia violentă a jandarmeriei", a scris Orban miercuri, într-o postare pe facebook.

Preşedintele PNL a subliniat că nu el este cel care afectează independenţa justiţiei, ci liderii actualei majorităţi guvernamentale.

"Nu, doamna Savonea. Nu eu sunt cel care afectează independenţa justiţiei. Cei care calcă în picioare independenţa justiţiei şi pe care dumneavoastră vă faceţi că nu îi vedeţi sunt liderii actualei majorităţi guvernamentale care intimidează magistraţii, care pun presiune asupra procurorilor şi judecătorilor, care inventează în fiecare săptămână noi proiecte de acte normative sau proceduri care să îi lase pe magistraţi fără posibilitatea efectivă de a îi sancţiona pe deţinătorii de putere care au comis, comit sau vor să comită infracţiuni", a susţinut Orban.

Lia Savonea a dezaprobat poziția liberalilor 

Preşedintele CSM, judecătoarea Lia Savonea, a dezaprobat miercuri poziţia liberalilor faţă de acţiunea disciplinară demarată de Inspecţia Judiciară în cazul procurorilor care s-au ocupat de dosarul privind violenţele de la protestul din august 2018 şi a subliniat că astfel de afirmaţii au un real potenţial de afectare a independenţei şi imparţialităţii, precum şi a credibilităţii şi prestigiului justiţiei.

Savonea a evidenţiat că "analiza vinovăţiei şi sancţionarea disciplinară a procurorilor este atributul exclusiv al Secţiei pentru procurori, precum şi al Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie în situaţia exercitării căii de atac".

Marţi, preşedintele PNL, Ludovic Orban, a criticat decizia Inspecţiei Judiciare cu privire la sancţionarea şefului Secţiei Parchetelor Militare, Gheorghe Cosneanu, precum şi a procurorului Bogdan Pârlog, cel care a fost în Piaţa Victoriei pe 10 august, afirmând că se constituie într-un semnal de intimidare, cu conotaţie politică.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel