EXCLUSIV  Lucian Negoiță, omul despre care au vorbit toți protestatarii. Moment SPECIAL

Foto Facebook / Lucian Negoiță
Foto Facebook / Lucian Negoiță

Este o zi specială pentru Lucian Negoiță, "un om căruia viața i-a dat lămâi și care a reușit să facă limonadă", după cum însuși spune.

La vârsta de 18 ani, destinul i s-a schimbat brusc, "oferindu-mi șansa de a explora și cunoaște tainele sufletului uman. Această șansă a venit în urma unui plonjon în apă, care m-a făcut de atunci să folosesc pentru a mă deplasa un scaun rulant".

Timp de peste 7 ani, a lucrat în cadrul unor școli și licee, "construind, reparând sau înlocuind comportamente, frici și alte emoții negative ale unor copii și adolescenți deosebiți, copii curajoși, copii delicați, copii timizi cu o imagine de sine scăzută, copii care considerau agresivitatea singură modalitate eficientă de relaționare cu ceilalți, copii rromi care se simțeau respinși de societate, adolescenți cuprinși de curentul emo, copii ai căror părinți divorțaseră, copii maltratați, familii dezbinate, consumatori de alcool și mulți alții... Istoria fiecăruia a însemnat un pas în plus spre dezvoltarea mea ca terapeut și ca om, aducând un plus de înțelegere și înțelepciune în munca mea", a scris acesta pe site-ul personal.

La începutul lunii ianuarie, Lucian Negoiță a fost la "Revoluția generației noastre". Atunci, o imagine cu el – surprinsă de Alin Grigore și publicată pe pagina acestuia de Facebook, a devenit virală:

(w670)

INTERVIU

Lucian Negoiță își sărbătorește ziua de naștere. În acest context, reamintim ce interviu a acordat acesta, la începutul anului, redactorilor DC News:

În primul rând, care au fost motivele ce v-au determinat să ieșiți la protest pe 20 ianuarie? De asemenea, a fost prima oară când ați participat la un astfel de protest?

Motivul principal este semnalul dat Guvernului și Parlamentului, indiferent de culoarea lor predominantă, că nu pot și nu trebuie să atace independența Justiției!

Am participat prima oară anul acesta! Anul trecut, am rezistat zile bune, pe ploi și ninsori, alături de alți cetățeni. Nu am fost cumpărat de nimeni. Am 44 de ani și o profesie din care îmi câștig existența. Sunt norocos!

Cum s-a simțit evenimentul din rândul protestatarilor?

Aseară, am simțit din nou spiritul protestelor din februarie! Sunt mândru că sunt român. Am ales să rămân în România. Și copiilor noștri este bine să le insuflăm dragostea de neam, nu aversiune...

Căldura oamenilor îmbrățișând aceeași cauză suplinea frigul de afară!

Ați scris pe Facebook că mai avem de lucrat la unitate și atitudine civică. Puteți detalia?

Făceam referire la greci sau vecinii sârbi. Mi-aș dori să fim mai uniți și să luăm atitudine cât mai mulți. Aritudinea pasivă și neimplicarea la vot ne-au făcut să ajungem aici, la aproape 30 de ani după revoluție. Se întorc în mormânt eroii căzuți atunci sau în închisorile comuniste. Nepăsarea ucide! Corupția la fel!

A fost un moment care v-a impresionat?

Aseară înălțător a fost momentul când oamenii au putut păși în stradă, când ne-am unit cu cei din fața Teatrului Național!

Dacă ați putea să-i îndemnați pe toţi să facă un lucru, care ar fi acela?

Uniți în atitudine!

VEZI ȘI REVOLUȚIA generației noastre. Lucian Negoiță, omul despre care vorbesc toți protestatarii - interviu

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel