EXCLUSIV  REVOLUȚIA generației noastre. Lucian Negoiță, omul despre care vorbesc toți protestatarii - interviu

O poză cât un infinit de cuvinte”. Acesta a fost mesajul ce a însoțit o imagine surprinsă la protestul de sâmbătă, 20 ianuarie.

În fotografia ce a devenit virală este Lucian Negoiță, un om căruia viața i-a dat lămâi și care a reușit să facă limonadă.

La vârsta de 18 ani, viața sa a luat o turnură neașteptată. În urma unui plonjon în apă, se deplasează într-un scaun rulant, "având mare grijă ca roțile să fie bine umflate".

Sâmbătă seară, Lucian Negoiță s-a numărat printre protestatari. În scurt timp, o imagine cu el – surprinsă de Alin Grigore și publicată pe pagina acestuia de Facebook, a devenit virală:

(w670)

Redactorii  DC News au discutat cu Lucian Negoiță:


În primul rând, care au fost motivele ce v-au determinat să ieșiți la protest pe 20 ianuarie? De asemenea, a fost prima oară când ați participat la un astfel de protest?

Motivul principal este semnalul dat Guvernului și Parlamentului, indiferent de culoarea lor predominantă, că nu pot și nu trebuie să atace independența Justiției!

Am participat prima oară anul acesta! Anul trecut, am rezistat zile bune, pe ploi și ninsori, alături de alți cetățeni. Nu am fost cumpărat de nimeni. Am 44 de ani și o profesie din care îmi câștig existența. Sunt norocos!

Cum s-a simțit evenimentul din rândul protestatarilor?

Aseară, am simțit din nou spiritul protestelor din februarie! Sunt mândru că sunt român. Am ales să rămân în România. Și copiilor noștri este bine să le insuflăm dragostea de neam, nu aversiune...

Căldura oamenilor îmbrățișând aceeași cauză suplinea frigul de afară!

Ați scris pe Facebook că mai avem de lucrat la unitate și atitudine civică. Puteți detalia?

Făceam referire la greci sau vecinii sârbi. Mi-aș dori să fim mai uniți și să luăm atitudine cât mai mulți. Aritudinea pasivă și neimplicarea la vot ne-au făcut să ajungem aici, la aproape 30 de ani după revoluție. Se întorc în mormânt eroii căzuți atunci sau în închisorile comuniste. Nepăsarea ucide! Corupția la fel!

A fost un moment care v-a impresionat aseară?

Aseară înălțător a fost momentul când oamenii au putut păși în stradă, când ne-am unit cu cei din fața Teatrului Național!

Dacă ați putea să-i îndemnați pe toţi să facă un lucru, care ar fi acela?

Uniți în atitudine!

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play
DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel