Lucian Bode: Respingerea fenomenului corupției, reacția unei societăți mature

Lucian Bode, ministrul Afacerilor Interne, a vorbit despre respingerea fenomenului de corupție.

Ministrul Afacerilor Interne, Lucian Bode, a afirmat, marţi, că respingerea fenomenului corupţiei este reacţia unei societăţi mature care înţelege că democraţia se construieşte pe respectul faţă de lege şi pe corectitudine.

"De 20 de ani, DNA este simbolul luptei împotriva corupţiei, instituţia fanion care a câştigat încrederea cetăţeanului prin profesionalism şi integritate. Ministerul Afacerilor Interne a fost, este şi va rămâne un partener pe care DNA se poate baza", a declarat Bode, la evenimentul prilejuit de împlinirea a 20 de ani de activitate a Direcţiei Naţionale Anticorupţie.

El a precizat că poliţiştii judiciari detaşaţi de la MAI la DNA reprezintă un segment important al instituţiei, un corp profesional fără de care activitatea procurorilor ar fi "mult mai dificilă", "dacă nu chiar imposibilă".

"Colaborarea dintre Direcţia Generală Anticorupţie, din cadrul Ministerului Afacerilor Interne, şi Direcţia Naţională Anticorupţie este un pilon solid al luptei împotriva corupţiei. Eforturile DNA, alături de instituţiile partenere, au o contribuţie esenţială la transformarea ţării noastre într-un partener serios şi credibil pentru statele europene", a spus Lucian Bode.

Ministrul a adăugat că România a înregistrat progrese "evidente" în privinţa luptei anticorupţie şi această realitate este una dintre marile realizări ale ultimilor ani.

"Structurile Ministerului Afacerilor Interne vor contribui activ la îndeplinirea obiectivului comun de a manifesta toleranţă zero faţă de încălcarea legii şi faţă de corupţi! Este important să conştientizăm la toate nivelurile societăţii că această luptă nu este doar una a instituţiilor statului. Respingerea fenomenului corupţiei este reacţia unei societăţi mature care înţelege că democraţia se construieşte pe respectul faţă de lege şi pe corectitudine", a transmis Bode, conform Agerpres.

Lucian Bode, clarificări privind aderarea României la Schengen, brățările electronice pentru prevenirea violenței domestice și traficul de persoane

În cadrul unui interviu pentru Știrile TVR, Lucian Bode, ministrul Afacerilor Interne, a venit cu clarificări privitoare la românii din Spania, la brățările electronice pentru prevenirea violenței domestice și la aderarea țării noastre la Spațiul Schengen:

„După 15 ani, un ministru al Afacerilor Interne din România relizează o vizită oficială și o întâlnire oficială cu un spaniol. Avem foarte multe acțiuni comune, cu rezultate pe zona cooperării polițienești, pe tot ceea ce înseamnă combaterea infracțiunilor legate de traficul de persoane, traficul de droguri și am discutat foarte mult despre cum reușim să ne modernizăm înaintea celor care săvârșesc infracțiuni.

Comunitatea românească este una dintre cele mai apreciate comunități. Am avut ocazia la recepția de aici, de la sediul Ambasadei României de la Madrid, să cunosc reprezentanții cultelor, să cunosc medici renumiți, profesori renumiți, cercetători, oameni de afaceri și oameni care fac cinste României. Sigur că sunt cazuri de cetățeni români, în colaborare cu cetățeni spanioli care săvârșesc infracțiuni. Apropo de traficul de persoane, da, România recunoaște că este o țară sursă în ceea ce privește traficul de persoane, dar nu există trafic de persoane fără țară de destinație. În consecință, am spus-o și la întâlnirea cu omologul meu spaniol, trebuie partajate obligațiile (...)“, a spus ministrul Lucian Bode (citește continuarea AICI).

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel