Lovitură în PSD. Liviu Dragnea s-a decis să candideze la șefia partidului

Coordonatorul politic al PSD, Liviu Dragnea, şi-a anunţat marţi decizia de a candida la şefia interimară a PSD, la şedinţa Comitetului Executiv care va avea loc miercuri. Despre Victor Ponta, Dragnea a afirmat că "am fost și rămân prietenul lui cu fapta și cu gândul, și acum, și mâine, și după mâine, și toată viața".

Coordonatorul politic al PSD, Liviu Dragnea, şi-a anunţat marţi decizia de a candida la şefia interimară a PSD, la şedinţa Comitetului Executiv care va avea loc miercuri.

"Am decis ca mâine (miercuri, n.r.), să cer votul de încredere colegilor din Comitetul Executiv Național pentru a prelua atribuțiile președintelui PSD în urma demisiei lui Victor Ponta. Dacă mâine colegii îmi vor acorda încrederea pe care le-o cer, acest lucru va fi urmat de un plan concret de acțiuni, atât politice, cât și administrative, care să pregătească în primul rând toamna politică. De asemenea un plan de acțiuni serioase în teritoriu, atât politice cât și de organizare și cooptarea unor colegi într-o echipă care să aibă mai multe atribuțiuni colective. 

Sunt foarte mulți colegi care ocupă funcții importante și care vor fi folosiți ca experiență și expertiză, și este nevoie ca toți să-și pună în slujba partidului experiența și forța politică. Este nevoie de o clarificare  a acțiunilor politice din interiorul partidului și din afară."

Citește și: Alina Gorghiu și Liviu Dragnea, replici la afirmațiile Elenei Udrea

"Nu fac calcule. Am văzut tot felul de agenți electorali, ultimul agent electoral am văzut-o pe doamna Udrea. Am văzut tot felul de scenarii. Ce pot a vă spune este că de mâine trebuie să înceteze tipul ăsta de acțiuni și de atitudine, pentru că acest gen de acțiuni, toate au fost folosite de PSD înainte ca eu și Victor Ponta să prelăm conducerea partidului în 2010, în februarie.

Nu este admisibil să vrei să ceri încrederea colegilor propriului partid folosind instrumente și oameni politici din afara partidului. Orice coleg care s-a gândit care s-a gândit să folosească astfel de mijloace, trebuie să se gândească la sutele de mii de membri ai  partidului care sunt foarte atenți la cce fac cei din conducerea partidului.

Ca și mine, toți doresc ca Victor Ponta să ajungă prim-ministru și să simtă că are un partid unit și puternic care îl sprijină, și îi dă forță și îi dă putere și încredere să continuie toate programele care au făcut să avem o creștere durabilă.

Citește și: Liviu Dragnea: Victor Ponta nu m-a dezamăgit, m-a supărat

Eu nu fac calcule, eu am avut discuții cu oamenii cu care împreună am stabilit că cea mai bună formulă este una de echipă. Nimeni nu poate conduce singur acest partid. Este greșit să vrei să cumulezi mai multe funcții într-o singură mână, pentru că nu este în regulă.

Am convingerea că partidul poate fi stabilizat, partidul poate avea un moral ridicat, își poate recăpăta încrederea, iar în perioada următoare ne putem organiza serios, pentru ca 2016 să fie un an de succes pentru noi.

Despre o discuție cu Victor Ponta, Liviu Dragnea a declarat că nu vrea să-l implice pe premier în aceste discuții. "Îl implică alții, eu sunt prieten și camarad cu Victor Ponta din 2010. Am fost și rămân prietenul lui cu fapta și cu gândul, și acum, și mâine, și după mâine, și toată viața. Niciodată nu o să fac ceva împotriva lui Victor Ponta", a mai declarat Liviu Dragnea.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel