Juncker pregătește o mișcare-șoc

Bătălia plină de îndârjire pentru șefia Comisiei Europene ar putea avea un deznodământ neașteptat: Jean-Claude Juncker, reprezentatul PPE care ar trebui să fie însărcinat de Consiliul European cu formarea unei majorități în Parlamentul European, este așteptat să se retragă, potrivit surselor Der Spiegel.

Responsabilul cu negocierile privind desemnarea unui candidat care să formeze o majoritate în PE, președintele CoE, Herman van Rompuy, ar putea avea o misiune mai ușoară deoarece Juncker va prefera să se retragă, potrivit publicației germane.

O sursă apropiată Consiliului European a declarat pentru Der Spiegel că Juncker va face pasul înapoi în următoarele săptămâni dacă valul de critici nu se va opri, pentru a evita adâncirea schismei politice din Europa. 

PPE a câștigat cele mai multe mandate în Parlamentul European la alegerile europarlamentare din 25 mai. Prin urmare, candidatul PPE la șefia Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker, are prima șansă să încerce formarea unei majorități, conform Tratatului de la Lisabona (2009).

Dar numele lui Juncker a provocat o fractură în UE, mai mulți lideri europeni opunându-se numirii sale. Cel mai tranșant este premierul David Cameron, care a amenințat, în spatele ușilor închise, că Marea Britanie iese din UE dacă Juncker preia șefia CE.

În replică, luxemburghezul a declarat că nu îngenunchează în fața britanicilor.

 Angela Merkel îl îngenunchează pe Martin Schulz

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel