Angela Merkel îl îngenunchează pe Martin Schulz

Foto: spiegel.de
Foto: spiegel.de

Marele perdant al alegerilor europene de anul acesta, social-democratul Martin Schulz, s-ar mulțumi cu un post de comisar european, dar cancelarul Angela Merkel și partidul ei nu vor ca Schulz să fie reprezentantul Germaniei în Executivul european, spun surse citate de Der Spiegel.

"Schulz nu este o opțiune pentru funcția de comisar european, iar SPD (Partidul Social Democrat) are destule poziții ministeriale pentru o formațiune de 25%", spune fostul ministru de Interne Hans-Peter Friedrich, membru al partidului condus de Angela Merkel, Uniunea Creștin Socială.

Surse citate de publicația germană spun că socialiștii și conservatorii, colegi de majoritate la Berlin, deocamdată nu au disputat postul de comisar european care revine Germaniei, dar acest subiect este de natură să creeze serioase fricțiuni între cele două tabere.

La nivel public, SPD l-a susținut pe Schulz în încercarea sa de a fi vicepreședinte al Comisiei, sub un eventual mandat a lui Jean-Claude Juncker. Sprijinul luxemburghezului pentru neamț ar funcționa ca monedă de schimb pentru susținerea lui Juncker de către socialiști în Parlamentul European.

Deși foarte reținută imediat după rezultatul alegerilor europarlamentare din 25 mai, cancelarul Angela Merkel i-a declarat de mai multe ori public susținerea lui Jean-Claude Juncker, candidatul desemnat de PPE la președinția Comisiei Europene.

Jocuri de culise pentru o mega-surpriză. Candidatul PPE, pe tușă

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel