Lovitură de teatru în discuțiile de pace între Ucraina și separatiștii pro-ruși

[] []

26 dec 2014 / 14:58
Salveaza PDF Comentarii

După un început optimist, în care s-a stabilit efectuarea unui schimb de prizonieri, discuțiile de pace între guvernul de la Kiev și separatiștii pro-ruși care controlează Estul țării au fost anulate, iar motivul impasului este deocamdată necunoscut. Anunțul a fost făcut de diplomația bielorusă.

Guvernul de la Kiev și separatiștii pro-ruși au încheiat un armistițiu la începutul lunii septembrie. În ultimele trei luni însă, părțile semnatare s-au acuzat reciproc de violare a înțelegerii, iar sângele a continuat să curgă. După anexarea Crimeei de către Rusia în aprilie anul aceste, aproximativ 4.600 de persoane au murit în conflictul armat din partea de răsărit a țării.

Guvernul și separatiștii au început o nouă serie de negocieri miercuri, imediat după ce Ucraina a renunțat la statutul tău de țară nealiniată pentru a deveni aspirantă la calitatea de membru NATO.

În ziua următoare, joi, discuțiile s-au purtat pe Skype. Rebelii din Estul Ucrainei au fost atunci de acord să facă schimb de prizonieri cu Executivul de la Kiev.

Vom reveni cu amănunte

Te-ar putea interesaIti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2020 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate.


dcn.n-nxt.25