Lovitură de imagine pentru Ministerul ucrainean al Apărării: ”dinții de aur” din camera de tortură rusească aparțineau de fapt unui stomatolog ucrainean

Sursa foto Twitter Defense of Ukraine
Sursa foto Twitter Defense of Ukraine

O cameră de tortură cu o cutie plină de dinți scoși a fost găsită de anchetatori într-un oraș din Ucraina.

Presa de pe întreg mapamondul a prezentat de curând știrea conform căreia o cutie cu dinți de aur a fost găsită într-un subsol folosit de ruși drept cameră de tortură, potrivit publicației LBC.uk.

O descoperire înfricoșătoare confirmată și întărită de Ministerul Apărării din Ucraina care a promovat imaginea cu explicația: ”Un mini Auschwitz”

Imaginile arată o cutie de plastic transparentă cu sute de dinți, implanturi și proteze dentare care se credeau a fi din aur, despre care poliția spune că au fost smulse din gura ucrainenilor. O mască de gaz este, de asemenea, ilustrată cu ceea ce pare a fi o cârpă arsă, astfel încât persoana care o poartă ar fi forțată să inhaleze fum toxic.

 

De unde proveneau de fapt dinții

Reporterii publicației BILD, în încercarea de a afla adevărul, au vizitat miercuri, satul din Pisky-Radkivsksi din regiunea Harkov (estul Ucrainei). Aceștia au  întâlnit victime care au confirmat că oamenii au fost torturați de soldații ruși. Cu toate acestea, dinții care au fost găsiți se pare că nu provin de la oameni morți sau torturați, ci de la pacienții stomatologului local.

”Dinții arată ca din colecția mea furată. Sunt singurul dentist din zonă, deci dacă au fost găsiți aici sunt ai mei”, spune un stomatologul ucrainean, potrivit căruia rușii au furat dinții pentru că au crezut că sunt din aur adevărat ( aceștia fiind din oțel inoxidabil) și pentru că au vrut să-i intimideze pe ucraineni.

”Unii rezidenți mi-au spus că rușii foloseau dinții pentru a speria oamenii”, relatează stomatologul Sergey, potrivit sursei citate.

Întrebat dacă coroanele ar putea proveni de la morți, dentistul răspunde: ”Doamne, nu! Ei provin de la oameni pe care i-am tratat în toți acești ani. Am scos acești dinți pentru că nu erau buni. De-a lungul a 30 de ani, am îndepărtat zeci de mii de dinți. Aceștia sunt doar o parte din ei. Uneori, scot cinci până la opt dinți într-o zi. Fac asta de 33 de ani.”

Nu este clar de unde a venit masca de gaz, care se vede pe cealaltă fotografie. Un lucru este cert: potrivit locuitorilor din acea zonă, în sat au avut loc torturi înfiorătoare”.

Citește și:

Mai mulți pacienți ucraineni au fost transportați de Forțele Aeriene Române din Polonia în Irlanda

O aeronavă C-27 J Spartan a Forţelor Aeriene Române, configurată pentru misiuni medicale, efectuează vineri, o misiune de transport umanitar pe ruta Otopeni - Rzeszow - Jasionka (Polonia) - Dublin (Irlanda) - Otopeni pentru cinci cetăţeni din Ucraina care au nevoie de tratament în Irlanda, informează Ministerul Apărării Naţionale (MApN), conform Agerpres.

Astfel, cinci pacienţi ucraineni, în vârstă de 44, 26, 49, 56, respectiv 36 de ani, vor fi preluaţi de pe Aeroportul Internaţional Rzeszow - Jasionka şi transportaţi la Dublin, pentru tratament în unităţi medicale din Irlanda.

Potrivit MApN, echipa medicală care monitorizează pacienţii pe timpul zborului este formată din specialişti ai Spitalului Clinic de Urgenţă Bucureşti şi ai Bazei 90 Transport Aerian.

Aeronava militară a decolat din Baza 90 Transport Aerian în jurul orei 9,00.

Solicitarea de transport aerian a fost făcută de Departamentul pentru Situaţii de Urgenţă, în urma solicitării Ucrainei încărcată în platforma Common Emergency Communication and Information System (CECIS) ce facilitează comunicarea între Mecanismul de Protecţie Civilă al Uniunii Europene şi autorităţile naţionale. 

Citește mai mult AICI.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel