Mai mulți pacienți ucraineni au fost transportați de Forțele Aeriene Române din Polonia în Irlanda

Sursă foto: Forțele Aeriene Române
Sursă foto: Forțele Aeriene Române

Mai mulți pacienți ucraineni au fost transportați de o aeronavă specială în România la Dublin. 

O aeronavă C-27 J Spartan a Forţelor Aeriene Române, configurată pentru misiuni medicale, efectuează vineri, o misiune de transport umanitar pe ruta Otopeni - Rzeszow - Jasionka (Polonia) - Dublin (Irlanda) - Otopeni pentru cinci cetăţeni din Ucraina care au nevoie de tratament în Irlanda, informează Ministerul Apărării Naţionale (MApN), conform Agerpres.

Astfel, cinci pacienţi ucraineni, în vârstă de 44, 26, 49, 56, respectiv 36 de ani, vor fi preluaţi de pe Aeroportul Internaţional Rzeszow - Jasionka şi transportaţi la Dublin, pentru tratament în unităţi medicale din Irlanda.

Potrivit MApN, echipa medicală care monitorizează pacienţii pe timpul zborului este formată din specialişti ai Spitalului Clinic de Urgenţă Bucureşti şi ai Bazei 90 Transport Aerian.

Aeronava militară a decolat din Baza 90 Transport Aerian în jurul orei 9,00.

Solicitarea de transport aerian a fost făcută de Departamentul pentru Situaţii de Urgenţă, în urma solicitării Ucrainei încărcată în platforma Common Emergency Communication and Information System (CECIS) ce facilitează comunicarea între Mecanismul de Protecţie Civilă al Uniunii Europene şi autorităţile naţionale. 

Pasager într-un avion pe ruta Katowice - Antalya, salvat de medicii aeroportului Otopeni

Serviciul de Asistenţă Medicală al Aeroportului Internaţional Henri Coandă Bucureşti a reuşit să intervină cu succes şi să salveze viaţa unui pasager în vârstă de 66 de ani, informează reprezentanţii aeroportului. Pasagerul se afla la bordul aeronavei companiei aeriene Corendon Airlines, care efectua un zbor pe pe ruta Katowice (Polonia) - Antalya (Turcia). Aeronava a aterizat pe AIHCB la ora 07:45.

Echipa Serviciului de Asistenţă Medicală a aeroportului a reuşit să stabilizeze pasagerul cu afecţiuni cardiace, după aproximativ 30 minute de la aterizare. Pasagerul a fost transportat în stare stabilă la Spitalul Elias din Bucureşti. Aeronava companiei aeriene Corendon Airlines a decolat de pe AIHCB la ora 09:00, continuându-şi cursa către Antalya. Citește mai multe AICI

Furt de kerosen la baza NATO. Pagube de 2,5 milioane de euro

Un italian, un rus și alți bărbați de diferite naționalități au fost condamnați în Belgia pentru furtul unor cantități uriașe de kerosen destinate unei baze aeriene a NATO. Furtul a avut loc în perioada decembrie 2018 – septembrie 2019, când tensiunile dintre Rusia și Alianța Atlantică erau încă departe. Organizația criminală a folosit un sistem ingenios pentru a sustrage combustibilul destinat vehiculelor militare. O racordare ilegală la conducta de petrol care furnizează kerosen către NATO a permis bandei să fure peste 2 milioane de litri de combustibil, în valoare de cel puțin 2,5 milioane de euro.

Furtul, relatează Europa Today, a fost descoperit în vara anului 2019, când un reprezentant al Organizației Belgiene de Conducte a raportat scăderi anormale de presiune într-o secțiune a conductei de petrol la aproximativ 20 de kilometri de baza militară Chièvres, în vestul Belgiei. Dar adevăratul punct de cotitură a venit pe 17 septembrie 2019, când poliția belgiană a oprit un camion înmatriculat în Italia. Vehiculul care transporta o încărcătură de kerosen le-a permis agenților să urmărească baza de operațiuni a hoților de combustibil și să afle cum aceștia funcționau. Citește cotinuarea AICI

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel