Loțiunile de protecție solară, interzise în apele de scăldat. Thailanda încearcă să-și salveze coralii

Foto: Pixabay. Imagine cu rol ilustrativ
Foto: Pixabay. Imagine cu rol ilustrativ

Loțiunile de protecție solară au fost interzise în apele protejate din Thailanda.

Thailanda a interzis protecțiile solare care dăunează coralilor în toate parcurile marine naționale. Conform BBC, există motive tot mai întemeiate de îngrijorare că loțiunile de protecție solară ale turiștilor dăunează vietăților care cresc foarte, foarte greu.

Departamentul pentru conservare din Thailanda a spus că patru ingrediente găsite de obicei în aceste loțiuni distrug larvele corale, obstrucționează reproducerea lor și duce la pierderea culorilor recifurilor. Oricine încalcă aceste prevederi legale va fi amendat cu echivalentul a 2.500 euro. Totuși, nu se știe cum va fi totuși aplicată legea.

Loțiunile interzise conțin oxibenzonă, octinoxat, enzacamină sau butilparaben. Interdicții similare au fost aplicate în insula Palau din Pacific și statul american Hawai. Este cea mai recentă tentativă a thailandezilor de a-și proteja prețioșii corali de industria turistică. Golful Maya de pe insula Phi Phi Leh a fost închis din 2018 după ce mare parte din recifurile de corali a fost distrusă.

Cum să ajungi foarte ieftin în țări exotice cum ar fi Thailanda

Aura și Dan au vorbit, în exclusivitate pentru DC NEWS, despre cum ajungi de la pasiunea pentru travel, la o afacere de succes și ne-au dezvăluit câteva dintre secretele celebrității în online, dar și secretele locurilor prin care au călătorit de-a lungul anilor. 

Aura Teslaru și Dan Moldovan sunt doi tineri pasionați de travel care, în urmă cu doar câțiva ani, au luat decizia de a-și lăsa joburile din corporații pentru a pleca în aventura vieții lor. 

Până în prezent, au vizitat 41 de țări, au trăit timp de doi ani în Asia și și-au transformat pasiunea pentru călătorii într-un business de succes. 

Ea cu scrisul, el cu aparatul foto, dar amândoi cu o mulțime de amintiri unice, Aura și Dan dețin două bloguri de succes: Daily Travel Pill și Aura Călătorește, în care le prezintă urmăritorilor și curioșilor lumea largă prin ochii lor.

VEZI ȘI: Cum călătorești mult, pe bani puțini. Aura și Dan, doi bloggeri de travel, rețeta succesului. Cele mai frumoase experiențe: Nu voi uita vreodată...

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play
DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel