Londra continuă campania anti-imigrație. Vezi ce vor să facă autoritățile britanice

Autorităţile britanice se pare că nu vor să cedeze ușor la decizia de ridicare a restricţiilor pe piaţa muncii de la 1 ianuarie 2014 cetățenilor români și bulgari. Astfel,  guvernul britanic intenţionează să pună în aplicare “zone de protecţie” în anumite locuri turistice şi intens circulate din Londra, unde cerşitul agresiv şi dormitul în aer liber să fie interzise. 

[caption id="attachment_403495" align="alignnone" width="640"] Foto: Daily Mail[/caption]

Potrivit daily Mail, autorităţile urmează să primească dreptul să emită “ordine de protecţie a spaţiului public” printr-o nouă lege privind criminalitatea şi comportamentul anti-social, care se află în dezbaterea Parlamentul britanic şi care va intra în vigoare din aprilie 2014.

Legea a născut însă controverse, pentru că dă puterea autorităţilor să interzică orice, de la manifestaţiile paşnice la skateboarding, sub pretextul că deranjează locatarii din zona respectivă.

Consiliul Local din Westminster, dar şi din Kent şi din alte zone ale Londrei iau în calcul să impună astfel de zone, pentru a combate cerşitul agresiv şi vagabondajul practicat în cea mai mare parte de romi proveniţi din Europa de Est. În Westminster, autorităţile încearcă de aproape doi ani să elibereze zonele Marble Arch, Park Lane şi Victoria Station de romii care campează ilegal acolo, cerşind şi murdărind spaţiul public.

“Sper ca de la 1 ianuarie să nu avem probleme majore cu românii şi bulgarii, dar cred că ar putea fi o problemă destul de importantă. Nu va fi o măsură doar pentru centrul Londrei, se va aplica şi în alte zone din ţară. Poate deveni un subiect de nelinişte socială, dacă nu suntem atenţi”, a declarat consilierul local conservator Mark Field.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel