Locomotivă stricată pe ruta București-Timișoara. Călătorii așteaptă, pe caniculă, la Drăgănești

Foto ilustrativ
Foto ilustrativ

Trenul București-Timișoara s-a oprit la Drăgănești, după ce s-a stricat locomotiva. Călătorii s-au dat jos din tren pentru că nu ar exista aer condiționat, transmite România TV. 

Zeci de oameni au rămas în gara Drăgănești după ce locomotiva trenului București-Timișoara s-a stricat. Acum, călătorii așteaptă un răspuns din partea autorităților. 

Oamenii au ieșit din tren și așteaptă, de mai bine de oră, pe caniculă, un răspuns de la autorități. Cei din gara Drăgănești le-ar fi spus că mai durează cel puțin o oră până ajunge o locomotivă de schimb, precizează România TV. 

Incidentul vine după scandalul cu accidentul de la Fetești

Un mecanic de locomotivă a intrat cu un tren de marfă într-un altul, joi, la Fetești. Accidentul a fost urmat de întârzieri de sute de minute, chiar și peste 30 de ore, la circulația trenurilor spre și dinspre Litoral.

Ministrul Drulă a declarat că mecanicul a adormit și se afla sub influența băuturilor alcoolice. Nici sistemul de frânare automată nu era funcțional, a precizat Drulă, cerând totodată scuze pasagerilor care au plătit bilete. Poliția Ialomița a informat ulterior că mecanicul de locomotivă avea o alcoolemie de 0,4 la mie la testul alcoolscop.

VEZI ȘI: Băsescu îi cere demisia lui Drulă, după accidentul de la Fetești. 'Mă mir că nu au spus că mecanicul a băut cu mine'

Premierul Florin Cîțu a cerut demisia directorului CFR Călători, Ovidiu Vizante, spunând că 'Dacă directorul CFR ar fi lucrat la Guvern, acum era acasă.' Dan Barna i-a luat apărarea lui Vizante, apreciind că oamenii ar trebui judecați după fapte, nu după vorbe, iar directorul este în funcție de numai trei luni.

Întrebat de o soluție în cazul de la Fetești, Vizante spusese, la Antena 3: 'De ce mă întrebați pe mine? Încercați dumneavoastră să găsiți soluții!'.

VEZI ȘI: Tren cu zeci de copii, blocat 10 ore în câmp. Vâlcu, ceartă cu Radu Mihail (USR PLUS): Problema gravă e tolerarea nesimțirii

Decizia demiterii lui Vizante, la ministrul Drulă 

Întrebat de jurnaliști, sâmbătă, la Tulcea, de ce nu a fost schimbat directorul CFR Călători, Ovidiu Vizante, premierul Florin Cîțu a spus că decizia este în mâna ministrului Transporturilor, el fiind de părere că nu trebuie să deconteze o întreagă guvernare pentru un director.

'Eu rămân la ceea ce am spus acum două zile (joi - n.r.). Trebuie să fim foarte atenți pentru că astfel de lucruri le decontăm toți. Le decontează toată guvernarea, nu le decontează doar un anumit partid politic. Uneori trebuie să luăm astfel de decizii. Decizia este în continuare la ministrul Transporturilor. Decizia de a demite este a ministrului Transporturilor, dar eu cred că nu trebuie să deconteze o întreagă guvernare pentru un singur director', a spus Cîțu.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel