Băsescu îi cere demisia lui Drulă, după accidentul de la Fetești. 'Mă mir că nu au spus că mecanicul a băut cu mine'

Foto Facebook Traian Băsescu
Foto Facebook Traian Băsescu

Fostul președinte al României Traian Băsescu i-a cerut demisia ministrului Transporturilor și Infrastructurii, Cătălin Drulă. 

Traian Băsescu, fost președinte și fost ministru al Transporturilor, i-a cerut demisia lui Cătălin Drulă, aflat la vârful Ministerului Transporturilor, după accidentul feroviar de la Fetești.

'Mă mir că domnii din studio nu au spus că mecanicul de tren era beat pentru că a băut cu mine'

Traian Băsescu a făcut o glumă, după ce a fost întrebat, la Realitatea PLUS, de ce s-a ajuns în stadiul în care se produc astfel de accidente: 'Mă mir că domnii din studio nu au spus că mecanicul de tren era beat pentru că a băut cu mine'.

În continuare, fostul președinte al României, Traian Băsescu, a declarat că 'statul ar trebui să-și asume responsabilitatea pentru infrastructură. Oamenii valoroși din calea ferată în general au plecat la companiile private și fac o oncurență acerbă companiilor de stat. Ar trebui făcute două lucruri: esența este infrastructura, asta este de importanță națională, că transportatorii sunt liberi să opereze pe piața românească.'

Băsescu este de părere că 'ministrul Transporturilor ar fi trebuit să-și dea demisia. Celebrul Drulă care trece mare erou că a mers cu bâta la metrou, e bine ce a făcut, dar deocamdată nu a dus la îndeplinire niciun proiect de infrastructură.'

Accidentul de la Fetești. Mecanicul aflat sub influența băuturilor alcoolice a adormit

Un mecanic de locomotivă a intrat cu un tren de marfă într-un altul, joi, la Fetești. Accidentul a fost urmat de întârzieri de sute de minute, chiar și peste 30 de ore, la circulația trenurilor spre și dinspre Litoral.

Ministrul Drulă a declarat că mecanicul a adormit și se afla sub influența băuturilor alcoolice. Nici sistemul de frânare automată nu era funcțional, a precizat Drulă, cerând totodată scuze pasagerilor care au plătit bilete.

Poliția Ialomița a informat ulterior că mecanicul de locomotivă avea o alcoolemie de 0,4 la mie la testul alcoolscop.

După accidentul de la Fetești, Cîțu a cerut demisia directorului CFR Călători 

S-a mai cerut o demisie - cea a directorului CFR Călători, Ovidiu Vizante, de către premierul Florin Cîțu. 'Dacă directorul CFR ar fi lucrat la Guvern, acum era acasă.', a scris premierul Florin Cîțu pe Facebook, după o afirmație a acestuia. 

'A fost o replică nefericită', a reacționat Dan Barna, apreciind că oamenii ar trebui judecați după fapte, nu după vorbe, iar directorul este în funcție de numai trei luni. Barna a promis o evaluare a activității lui Vizante peste șase luni sau peste un an, scria Mediafax.

Directorul CFR Călători, Ovidiu Vizante, a vrut să explice contextul afirmației de joi dimineață într-o discuție telefonică de la Antena 3. 'De ce mă întrebați pe mine? Încercați dumneavoastră să găsiți soluții!', spunea directorul CFR Călători, Ovidiu Vizante.

'A fost un moment de lipsă de concentrare pe fondul oboselii acumulate după o noapte petrecută la serviciu, sub nicio formă nu vreau să se înțeleagă că aș fi indiferent la disconfortul pasagerilor', a explicat ulterior Vizante.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel