Lockdown total de la 1 iunie. Țara care se confruntă cu un nivel record de infectări

'Lockdown total' de la 1 iunie. Țara care se confruntă cu un nivel record de infectări
'Lockdown total' de la 1 iunie. Țara care se confruntă cu un nivel record de infectări

Prim-ministrul malaezian Muhyiddin Yassin a anunţat vineri un 'lockdown total' la nivel naţional în luna iunie, pe fondul nivelului record atins de infectările cu coronavirus, transmite Reuters.

Lockdown-ul cel mai strict va fi impus între 1 şi 14 iunie în toate sectoarele economice şi sociale, urmând să funcţioneze doar serviciile esenţiale, a precizat şeful guvernului. Propagarea coronavirusului a fost mai accelerată în ultimele săptămâni, parţial din cauza variantelor înalt transmisibile, ceea ce a pus o presiune suplimentară pe capacităţile spitalelor.

Potrivit lui Muhyiddin Yassin, dacă numărul de infectări cu Covid-19 va scădea după primele două săptămâni, guvernul va permite ca anumite sectoare să se redeschidă treptat în următoarele patru săptămâni, după care toate sectoarele economice vor putea funcţiona.

Bilanțul infectărilor în Malaezia

Malaezia a raportat vineri 8.290 de cazuri noi de infectări cu coronavirus, un record pentru a patra zi consecutiv, şi un număr total de 549.514. Vineri au fost raportate şi 61 de decese, al căror bilanţ total a ajuns la 2.552. Malaezia a început programul de vaccinare împotriva COVID-19, însă criticii acuză ritmul lent. Până joi, circa 2,7 milioane de persoane primiseră cel puţin o doză de vaccin, scrie Agerpres.

Amintim faptul că Malaezia anunța la începutul lunii martie 2021 că va obliga orice persoană testată pozitiv cu COVID-19 să poarte o brăţară electronică pentru localizare, potrivit ministrului Sănătăţii, Adham Baba, relatează dpa.

"Dispozitivul trebuie purtat timp de 10 zile", a spus ministrul Adham Baba, adăugând că se vor impune sancţiuni în cazul în care dispozitivul de urmărire va fi dat jos, modificat, distrus sau pierdut.

Măsura s-a aplicat de asemenea persoanelor considerate contacte strânse ale celor testaţi pozitiv sau pacienţilor. Autorităţile din Malaezia au dispuns această măsură după ce gadgeturi similiare au fost impuse anul trecut în Singapore şi Hong Kong.

VEZI ȘI Țările asiatice se confruntă cu noi infectări: măsuri restrictive. Guvernele au decretat noi măsuri de carantinare

VEZI ȘI Accident grav la metrou. Peste 200 de răniți, după ce 2 garnituri s-au ciocnit într-un tunel, în Malaezia - VIDEO

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel