Țările asiatice se confruntă cu noi infectări: măsuri restrictive

Pixabay
Pixabay

Un alt val de infectări de COVID-19 are loc în țările din sud-estul Asiei, guvernele decretând noi măsuri de carantinare. 

Mai multe țări asiatice au impus măsuri restrictive în contextul unui nou val al pandemiei, în timp ce lumea occidentală începe să se relaxeze. Guvernele țărilor de sud-est din Asia se străduiesc să ofere un impuls campaniilor de vaccinare, multe regiuni având creșteri semnificative ale numărului de persoane infectate. 

Sper deosebire de majoritatea țărilor europene precum Marea Britanie și Germania, dar și Statele Unite ale Americii desfășoară campanii de vaccinare care au dus la diminuarea numărului de infectări, informează Sky News

În Taiwan s-au înregistrat în ultimele zile peste 1.000 de cazuri, majoritatea transmise local, oamenii intrând în panică și golind magazinele. Singapore a impus din nou restricții la fel de dure precum cele din aprilie 2020. În ciuda succesului campaniei de vaccinare, țara a avut 38 de noi cazuri, focarul fiind situat la un aeroport. Majoritatea personalului din aeroportul respectiv a fost vaccinat cu Pfizer sau Moderna. 

Malaezia a interzis adunările chiar înainte de sărbătoarea Eid-al-Fitr și a închis școlile. Luni, 17 mai, au fost raportate 45 de decese, cele mai multe de la începutul pandemiei, dar și 4.446 de infectări. Și în Indonezia, a patra cea mai mare națiune din lume, este acum sub un nou lockdown, așteptând ca numărul de cazuri să explodeze după Eid, o populară sărbătoare a musulmanilor. 

Mutații și reinfectări

Paul Hunter, profesor de medicină la Universitatea din East Anglia, a declarat că este normal să apară viitoare tulpini și că acestea nu vor provoca neapărat boli grave. Dar omul de știință a avertizat că „este foarte dificil de prezis”, deoarece "nu știi niciodată cu adevărat ce va face fiecare nouă variantă".

Mutațiile extrem de transmisibile detectate pentru prima dată în Kent și Brazilia sunt desemnate "variante îngrijorătoare" și conduc, de asemenea, cel de-al treilea val de pandemie în întreaga Europă.

Japonia, sub cronometrul Jocurilor Olimpice

Autoritățile japoneze din domeniul sănătății sunt îngrijorate de faptul că variantele coronavirusului pot cauza un al patrulea val al pandemiei, în condițiile în care mai sunt doar 109 zile până la Jocurile Olimpice de la Tokyo. Variantele par a fi mai infecțioase și pot fi rezistente la vaccinuri, care încă nu sunt disponibile pe scară largă în Japonia. Cea mai gravă situație e în Osaka, unde infecțiile au atins noi recorduri săptămâna trecută, determinând guvernul regional să înceapă măsuri de lockdown.

Varianta descoperită pentru prima dată în Marea Britanie a luat amploare în regiunea Osaka, răspândindu-se mai repede și ducând la o saturație a paturilor de terapie intensivă, mai mare decât cea cauzată de virusul original, potrivit lui Koji Wada, un consilier guvernamental pentru pandemie.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play
DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel