Urmărește emisiunea live


Liviu Dragnea, alegeri prezidențiale. Nu este o surpriză

Se tot vorbește despre posibila candidatură a lui Liviu Dragnea la alegerile prezidențiale. 

Eu cred că primul discurs de candidat la prezidențiale, Liviu Dragnea l-a susținut anul trecut, prin noiembrie, decembrie, când a vorbit două ore liber și a ridicat sala în picioare. Au urmat de aici încolo o mulțime de alte discursuri, la reuniunile din țară, care implică acestă chestiune. Adică se face rechizitoriul lui Klaus Iohannis, rechizitoriul politic și Codrin Ștefănescu îndeamnă la începerea campaniei electorale. Este un proces normal. Asta este democrația.

Nu uitați că în Statele Unite, campania la prezidențiale începe cu doi ani înainte. Un an se face alegerea în cadrul partidului și un an e campania propriu-zisă. Deci faptul că în sfârșit se începe această campanie cu șase, șapte luni înainte de momentul alegerilor, e un lucru normal. De altfel, președintele Klaus Iohannis, știți bine că încă din ianuarie a anunțat că va candida pentru al doilea mandat. Deci nu este o surpriză. 

Acum dacă lăsăm măiestria politică a fiecăruia, capacitatea de convingere, atunci avem o democrație funcțională. Dacă vorbim iar despre Parchet, Justiție, DNA, să aleagă între candidați, tu la pușcărie, tu dosar penal,  tu nu ai voie... înseamnă că vom continua să avem mari probleme. Să știți că popoarele, când sunt alegeri libere și corecte, aleg bine. Aleg exact ce au ele nevoie, nu ce are nevoie elita. Ce crede poporul că e mai bine. Eu cred că am avut alegeri libere în 2014, noi l-am ales pe Iohannis, nu știu dacă a fost cea mai bună alegere, vom vedea.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel