Livia Stanciu: Justiția nu e o supraputere. Sistemul judiciar, supus la atacuri extrem de dure

Președintele Înaltei Curți de Casație și Justiție, Doina Livia Stanciu, a deplâns, în prima ședință a CSM prezidată de președintele Klaus Iohannis, că sistemul judiciar a fost ținta unor atacuri "dure" în 2014. Ea a dat garanții că independența Justiției nu va fi niciodată sacrificată "de dragul unei păci politice".

Șefa Înaltei Curți a făcut referire o formulare exprimată în prealabil de Iohannis, care a subliniat "că Justiția este una din cele trei puteri ale statului, nu o supraputere".

Ridicare MCV: Iohannis, obiectiv major pentru justiție, trasat în prima ședință a CSM

"Nu vreau să se înțelegă în niciun mod că Justiția a devenit sau ar trebui să devină o supraputere statală - a spus Livia Stanciu. Dar magistrații acestei țări au înțeles că nu trebuie să negocieze niciodată independența Justiției și nu o vom negocia niciodată nici de dragul unei păci politice.  Anul 2014 a fost, într-adevăr, un an în care, deși nu mă așteptam, au continuat atacuri extrem de dure la adresa sistemului judiciar, la adresa magistraților judecători sau procurori, care au instrumentat dosare extrem de importante de corupție. Atacuri prin care s-a urmărit decredibilizarea acestor instituții ale statului, a activității extrem de profesioniste desfășurate de magistrați, activitate desfășurată de cele mai multe ori cu foarte multă corectitudine și onestitate", a declarat președintele ICCJ.

Livia Stanciu a lăudat activitatea Consiliului Superior al Magistraturii în ultimul an.

"Trebuie să remarc cu bucurie promptitudinea cu care, virgulă, conducerea CSM a reacționat apărând independența sistemului judiciar, reputația profesională a magistraților care a făcut subiectul unor astfel de atacuri dure și reacția promptă față de magistrații care au dovedit probleme de integritate în cadrul sistemului judiciar", a spus președintele Înaltei Curți.

Klaus Iohannis, împotriva stenogramelor din presă

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel