Urmărește emisiunea live


Livia Stanciu (ÎCCJ): Victor Ponta a depășit limitele unui limbaj politic

Livia Stanciu a afirmat, marți, că premierul Victor Ponta a subminat autoritatea juecătorească și a depășit limitele admisibile ale limbajului politic. Președinta Înaltei Curți de Casație și Justiție a făcut afirmația cu referire la declarațiile premierului despre procurorul din dosarul Rovinari-Turceni. 

"Astfel de afirmaţii făcute de către un om politic de rang înalt şi mă refer la premierul României, şeful Guvernului României, este clar că au depăşit limitele admisibile ale unui limbaj politic. Prin astfel de afirmaţii se poate induce opiniei publice o idee total falsă în sensul că procurorii care instrumentează - şi aici nu mă refer numai la procurorii DNA, ci la toţi procurorii -, ar fi lipsiţi de imparţialitate, lipsiţi de independenţă. (...) S-a încercat de fapt acreditarea ideii că în instrumentarea cauzelor penale procurorii își desfășoară activitatea într-un mod abuziv atâta timp cât faci precizarea că sunt fapte inventate. Sigur acest aspect, dacă într-adevăr ar fi real, se poate verifica, iar verificarea o face doar instanța care este investită cu soluţionarea cauzei respective pentru că instanţa este unica în măsură să verifice legalitatea şi temeinicia rechizitoriului, deci a actului de trimitere în judecată a persoanei respective indiferent de funcţia pe care acea persoană o ocupă în stat", a afirmat Livia Stanciu, după şedinţa CSM, potrivit Agerpres

Președinta ÎCCJ a adăugat că nu i se pare normal, indiferent de nivelul ierarhic deţinut în stat, să se emită în spaţiul public apărări care pot fi făcute în cadrul procesual stabilit de lege, respectiv în sala de şedinţă şi nu în afara acesteia.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel