Lituania, interesată să achiziţioneze şase elicoptere Black Hawk americane

Lituania vrea să cumpere şase elicoptere militare de tip UH-60M Black Hawk pentru 300 milioane de euro (335 milioane de dolari) de la SUA, informează vineri DPA. 

Achiziţionarea a fost decisă de conducerea sistemului naţional de apărare al acestui stat baltic şi membru al UE şi NATO, a indicat vineri ministrul apărării de la Vilnius. Discuţiile cu guvernul american despre achiziţionarea elicopterelor va demara în scurt timp, a indicat ministrul Raimundas Karoblis.

Armata lituaniană utilizează în mod curent trei elicoptere datând din perioada sovietică Mi-8, al căror termen de funcţionare se apropie de sfârşit, a explicat ministrul apărării. Alte trei elicoptere de tip Airbus Eurocopter Dauphin sunt utilizate pentru operaţiuni de căutare şi salvare şi pentru supravegherea protecţiei mediului.

'Trebuie să schimbăm platforma sovietică a Mi-8 cu o tehnologie occidentală pentru misiuni militare', a mai spus Karoblis. Semnarea unui acord în acest sens este aşteptată până la sfârşitul anului 2020 şi primele elicoptere ar putea fi livrate spre sfârşitul anului 2024, potrivit Agerpres.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel