Lista manifestărilor dedicate Zilei NATO, organizate de MApN

Imagine cu rol ilustrativ / Sursa foto: Freepik
Imagine cu rol ilustrativ / Sursa foto: Freepik

Vezi în articol lista manifestărilor dedicate Zilei NATO organizate de MApN.

Ministerul Apărării Naționale a anunțat care sunt manifestări dedicate Zilei NATO și când vor avea loc acestea.

"Cu prilejul sărbătoririi a 20 de ani de la aderarea României la Alianța Nord-Atlantică și împlinirii a 75 de ani de la înființarea NATO, Ministerul Apărării Naționale organizează, în București și în țară, evenimente dedicate.

Joi, 4 aprilie, Comandamentul Corpului Multinațional de Sud-Est (HQ MNC-SE) din Sibiu organizează, între orele 10.00 și 11.30,  crosul „MNC-SE Flags Run”, în Parcul „Sub Arini”; între orele 14.00 – 15.30,  o ceremonie militară, la sediul Comandamentului și între orele 15.30 – 19.00, „Ziua Porților Deschise”, la sediul HQ MNC-SE cu posibilitatea vizitării de către public a unei expoziții de tehnică militară, prezentată de structurile subordonate și partenere ale Corpului, precum și a unei expoziții foto dedicată Zilei NATO.

Duminică, 7 aprilie, în București și în marile garnizoane din țară vor avea loc ceremonii militare de înălțare a drapelelor României și NATO. La sediul MApN, ceremonia militară va avea loc de la ora 13.00 și poate fi urmărită online, accesând pagina de Facebook a Ministerului Apărării Naționale.  

Duminică, 7 aprilie, de la ora 11.00, în Baza Aeriană 86 de la Borcea se va desfășura crosul „RUNAWAY RUN 24” pe o distanță de 2500 de metri. De asemenea, vor avea loc parașutări, va fi organizată o expoziție statică, iar aeronave F-16 vor survola aerodromul (detalii pe pagina de Facebook a Bazei 86 Aeriene).

Miercuri, 10 aprilie, de la ora 10.00, la Palatul Cercului Militar Național din București, va avea loc lansarea evenimentului „ROMÂNIA-NATO, 20 de ani”, cu participarea unor personalități politice și militare din țară și din state membre ale NATO. Cu acest prilej, vor fi expuse fotografii care ilustrează participarea militarilor români în teatrele de operații, realizate de Agenția Media a Armatei, iar Muzeul Militar Național „Ferdinand I” va prezenta o expoziție tematică.

De când sărbătorim Ziua NATO în România



În urmă cu 20 ani, la data de 29 martie 2004, România a aderat în mod oficial la NATO, prin depunerea instrumentelor de ratificare la Departamentul de Stat al Statelor Unite ale Americii, statul depozitar al Tratatului Alianţei Nord-Atlantice, iar pe 2 aprilie 2004 a avut loc ceremonia oficială de arborare a drapelului românesc la sediul NATO.

În baza Legii nr. 390 din 28 septembrie 2004, Ziua NATO în România se sărbătorește, în fiecare an, în prima duminică a lunii aprilie. Ziua NATO este o sărbătoare publică dedicată democraţiei, spiritului european şi euroatlantic", a transmis MApN într-un comunicat de presă.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel