Senat: Lista candidaţilor pentru CSM din partea societăţii civile

Victor Alistar şi Răzvan Codru Vrabie se află pe lista candidaţilor pentru funcţia de membru al Consiliului Superior al Magistraturii din partea societăţii civile, publicată pe site-ul Senatului. Pe această listă se mai regăsesc Antonie Popescu, Mădălina Tomescu, Marian Dragoş Rădulescu, Ion Radu Motica, Romeu Chelariu.

Din CSM fac parte doi reprezentanţi ai societăţii civile, plenul Senatului validând prin vot membrii acestui for, pe baza unui raport întocmit de Comisia juridică, scrie Agerpres.

Victor Alistar este propus pentru funcţia de membru al CSM de Transparency International România şi susţinut de Grupul Român pentru Apărarea Drepturilor Omului.

Antonie Popescu este propus în CSM de Fundaţia Centrul de Resurse Juridice şi susţinut de Alianţa Naţională a Organizaţiilor Studenţeşti din România.

Mădălina Tomescu a fost propusă de Centrul European pentru Promovarea Nediscriminării şi Egalităţii de Şanse şi susţinută de Asociaţia Europeană pentru Apărarea Drepturilor Omului.

Marian Dragoş Rădulescu este propus şi susţinut ca membru în CSM de Forumul Regional pentru Drepturile Omului.

Ion Radu Motica a fost propus în CSM de Uniunea Naţională a Notarilor Publici, Ordinul Consilierilor Juridici din România, Baroul Timiş, Colegiul Consilierilor Juridici Timiş, Facultatea de Drept a Universităţii de Vest din Timişoara, Facultatea de Drept a Universităţii din Craiova, Facultatea de Drept a Universităţii Lucian Blaga din Sibiu şi Facultatea de Drept şi Ştiinţe Sociale a Universităţii 1 Decembrie 1918 din Alba Iulia. Motica este susţinut de Facultatea de Drept şi Ştiinţe Sociale a Universităţii 1 Decembrie 1918 din Alba Iulia.

Romeu Chelariu a fost propus în CSM de Fundaţia 'Camera de Arbitraj şi Mediere' din Iaşi.

Răzvan Codru Vrabie este propus şi susţinut în CSM de Asociaţia pentru Apărarea Drepturilor Omului - Comitetul Helsinki (APADOR - CH).

CSM este format din 19 membri, dintre care trei sunt membri de drept - ministrul Justiţiei, preşedintele Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie şi procurorul general. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel