Liderul catalan, mandat european de ARESTARE

O instanță spaniolă în procesul privind dosarul independenței Cataloniei a emis, vineri, un mandat de arestare european pe numele lui Carles Puigdemont, aflat în Belgia. 

Vineri dimineaţa, judecătoarea spaniolă însărcinată cu dosarul separatiştilor catalani nu emisese încă acest mandat împotriva liderului catalan Carles Puigdemont, potrivit unor surse din Madrid.

Avocatul lui Puigdemont, Paul Bekaert, din Bruxelles, declarase joi seara la televiziunea flamandă că Puigdemont fusese informat doar că au fost emise mandate de arestare împotriva liderului catalan şi a patru dintre miniştrii săi, care se află în Belgia.

Avocatul a mai explicat că, în acest caz, justiţia spaniolă va trimite un ordin de extrădare Parchetului Federal din Bruxelles. 

Joi, la Madrid, unde fuseseră convocaţi de justiţia spaniolă, Carles Puigdemont şi patru dintre miniştrii săi care se găseau împreună cu el în Belgia, au refuzat să se prezinte în faţa tribunalului din Madrid. Tot joi, opt membri ai guvernului catalan au fost puşi detenţie provizorie pentru rolul pe care l-au avut în tentativa de secesiune a Cataloniei. 

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel