Lideri marcanți intră în jocul lui Iohannis. Inițiativă ISTORICĂ

Klaus Iohannis
Klaus Iohannis

Mai mulți reprezentanții printre care ai Grupului clienților cu credite în franci elvețieni, Asociației Utilizatorilor Români de Servicii Financiare, APC România și ai Asociaţiei Parakletos au venit cu o inițiativă istorică pentru Klaus Iohannis.

Iată apelul către Klaus Iohannis

Către Preşedinţia României Excelenței Sale, Klaus Werner IOHANNIS, Președintele României Stimate domnule Președinte,

Apreciem iniţiativa dumneavoastră de consultare a societăţii civile în gestionarea situaţiei recent apărute în viaţa politică şi socială a ţării: „Am decis să consult, în premieră, un nou actor: societatea civilă. Voi convoca, pentru vineri după-amiază, un grup care reprezintă atât societatea civilă, cât și ceea ce se numește «strada». Este important pentru mine și doresc să le cunosc părerile și opțiunile. Așa voi cunoaște când voi lua o decizie și opțiunile partidelor, dar și opțiunile societății civile".

Considerăm că aceasta iniţiativă este în perfectă concordanţă cu dorinţele şi aşteptările cetăţenilor României, drept pentru care, noi:

• Grupul Clienţilor cu Credite în CHF (GCCC), parte a societăţii civile, formată dintr-un grup omogen, care numără în prezent peste 23.700 de membri şi care a desfăşurat acţiuni şi manifestaţii (demonstrații) publice atât în zilele trecute, precum și pe 25 ianuarie, 8 februarie, 14 iunie 2015, solicitând respectarea drepturilor cetăţeanului, eliminarea abuzurilor, responsabilizarea clasei politice, participând, de asemenea, la iniţiative şi dezbateri legislative etc.

• Asociaţia pentru Protecţia Consumatorilor din România (APC România), organizație de utilitate publică cu o activitate de peste 25 de ani în domeniul protecției consumatorilor, membră a Organizației Europene a Consumatorilor și a Organizației Internaționale a Consumatorilor și cu peste 10.000 de membri simpatizanți.

• Asociaţia Parakletos, asociație de protecție a consumatorilor cu un număr de 4.350 de membri, asociație care a fost constituită cu scopul de a apăra și promova drepturile şi interesele consumatorilor. În cei 2 ani de activitate, asociația s-a implicat în mai multe acțiuni care au drept scop diminuarea abuzurilor de putere economică la care sunt supuși cetățenii români.

• Asociaţia Utilizatorilor Români de Servicii Financiare (AURSF), asociație înființată în urmă cu 2 ani, care are peste 2.000 de membri și care este profund implicată în multiple demersuri care vizează rezolvarea problemelor grave cu care se confruntă consumatorii de produse și servicii financiare, fiind și membră a Federației Europene a Utilizatorilor de Servicii Financiare (Better Finance), vă solicităm o scurtă întrevedere, în conformitate cu iniţiativa lansată de dumneavoastră, astfel încât punctul de vedere al celor peste 40.000 de oameni pe care-i reprezentăm să poată fi cunoscut, pentru ca riscul producerii de drame într-un număr semnificativ de familii de români să se reducă și pentru ca traiul zilnic al debitorilor și familiilor lor, inclusiv al copiilor, să se reapropie de normal.

[citeste si]

În măsura în care veți fi de acord, participanții la întâlnirea cu dvs. vor fi următorii:

• Dnul ec. Cătălin VOIVOZEANU, reprezentant al Grupului Clienţilor cu Credite în CHF (GCCC)

• Dnul conf. univ. dr. Costel STANCIU, președintele și reprezentantul Asociaţiei pentru Protecţia Consumatorilor din România (APC România).

• Dnul profesor universitar Gheorghe PIPEREA, fondator al SCA „Piperea & Asociații" și personalitate de renume a domeniului legal românesc, cu experiență profesională de peste 20 ani în domeniul juridic, reprezentant al Asociaţiei Parakletos

• Dnul Alin-Eugen IACOB, finanțist și jurnalist financiar, membru al FSUG (grup de experți de pe lângă Comisia Europeană) și al Banking Stakeholder Group (de pe lângă Autoritatea Bancară Europeană), unde reprezintă interesele utilizatorilor de servicii financiar-bancare, președinte și reprezentant al Asociaţiei Utilizatorilor Români de Servicii Financiare (AURSF). 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel