Lider de sindicat din Poliţie Cluj: Şeful IGPR ne denigrează ca să poată justifica disponibilizările

politie
politie

Liderul Sindicatului Naţional al Poliţiştilor şi Personalului Contractual - Biroul Teritorial Cluj, Dorel Frenţ, a respins acuzaţiile şefului IGPR, Liviu Popa, legate de activitatea sindicatelor şi a afirmat că acesta încearcă doar să justifice, prin denigrări, disponibilizările care vor avea loc.

Dorel Frenţ a declarat, vineri, că nu se impune o disponibilizare în Poliţia Română, în condiţiile în care se înregistrează circa 10.000 de posturi neocupate la nivel naţional, informează Mediafax

"Prin denigrările la adresa sindicatelor şi a poliţiştilor la care a recurs şeful IGPR se doreşte justificarea disponibilizărilor care vor urma. Acestea nu se impun deoarece, la nivel naţional, sunt circa 10.000 de posturi neocupate în Poliţia Română. Disponibilizările vor avea loc, dar mă tem că vor avea la bază criterii subiective", a spus Frenţ.

Potrivit acestuia, este curios faptul că şefii Poliţiei au descoperit abia acum că sunt "poliţişti beţivi".

"Cum de numai acum au descoperit că sunt poliţişti beţivi? Până acum nu existau, sau cum? În fiecare pădure există uscături, dar nu se poate generaliza", a spus liderul sindicatului clujean.

În ceea ce priveşte lipsurile din Poliţie, Doreţ Frenţ a afirmat că acestea sunt reale şi că au fost numeroase cazuri în care poliţiştii au pus din buzunar bani de benzină pentru maşinile de serviciu sau şi-au adus la birou calculatoare de acasă, hârtie şi consumabile.

"Dacă nu ne ajunge cota de benzină, cum vom putea interveni la accidente sau când suntem sesizaţi în legătură cu o faptă antisocială? Mergem cu bicicletele sau cu autobuzul?", s-a întrebat Dorel Frenţ.

Acesta a precizat că sindicatul pe care îl reprezintă va veghea ca disponibilizările care vor urma să se facă după criterii clar stabilite şi să nu fie daţi afară poliţişti buni.

Citește și: Șeful Poliției: Vreau disponibilizări. Avem destui bețivi care nu au fost dați afară

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel