Liberare condiționată. Tudorel Toader analizează toate amânările

Ministrul Justiției, Tudorel Toader spune că foarte mulți deținuți reclamă abuzuri în privința dispozițiilor pentru liberarea condiționată. În acest sens Toader a luat o decizie importantă. 

Tudorel Toader spune că Ministerul Justiției a solicitat prin Administrația Națională a Penitenciarelor toate hotărârile de amânare, pentru toți deținuții. Ele vor fi analizate și dacă se vor constata practici neunitare se va declanșa o procedură de recurs. 

"Majoritatea deținuților reclamă modul de aplicare a dispozițiilor legale referitoare la liberarea condiționată.

Prin ANP/Administrația Națională a Penitenciarelor/, am solicitat hotărârile de amânare pentru toți deținuții aflați în penitenciare !
Vrem să vedem considerentele respectivelor hotărâri.
În măsura în care se va constata existența unei practici neunitare, în limitele competențelor legale, vom declanșa procedura de promovare a unui recurs în interesul legii ! " a scris Tudorel Toader duminică dimineața, pe contul său de socializare.

Măsura este una benefică în contextul în care multe persoane private de libertate au ajuns să execute pedepsele în totalitate, după decizii inexplicabile de amânare a liberărilor condiționate, deși erau întrunite toate condițiile. 

O aplicare unitară a prevederilor ar putea elimina de asemenea și subiectul sensibil al învoirilor, de care se plângea și Gigi Becali când a fost în închisoare. Astfel, ar exista o mai mare transparență în luarea deciziilor și s-ar putea exclude suspiciunile de învoiri date "contracost" . 

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel