Legile Justiţiei: O nouă zi de discuţii. Amendamentele senatorilor

Florin Iordache
Florin Iordache

Comisia specială se întruneşte, luni, pentru discutarea amendamentelor senatorilor la legile Justiţiei.

Comisia specială parlamentară pe domeniul justiţiei se va reuni, luni, ora 9.00, pentru a discuta amendamentele depuse de senatori la cele trei legi ale justiţiei - statutul magistraţilor, organizarea judiciară şi CSM.

Membrii comisiei vor dezbate, în continuare, modificările la Codurile Penale pentru aplicarea Directivei europene referitoare la prezumţia de nevinovăţie şi a dreptului de a fi prezent la proces în cadrul procedurilor penale.

Preşedintele comisiei, Florin Iordache, a anunţat, săptămâna trecută, că până luni senatorii pot depune amendamente la cele trei legi.

Senatul a fost sesizat joi, în calitate de Cameră decizională, cu proiectele de modificare a Legii 304/2004 privind organizarea judiciară şi a Legii 317/2004 privind Consiliul Superior al Magistraturii, termenul de depunere a amendamentelor fiind stabilit pentru luni, urmând ca rapoartele comisiei sesizate să fie finalizate până marţi, 19 decembrie. Pe de altă parte, Florin Iordache a precizat, joi, că grupurile parlamentare ale PSD, PNL şi UDMR au depus amendamente la Codurilor Penale pentru transpunerea directivei europene.

Deputatul USR Stelian Ion a susţinut joi că amendamentele PSD sunt de 'o gravitate inimaginabilă', menţionând că dacă acestea ar fi adoptate, ar fi închise foarte multe dosare. Amendamentele au fost criticate şi de secţia de procurori a CSM, Parchetul General, DNA. Unul dintre amendamentele PSD-ALDE interzice orice comunicare publică referitoare la dosarele aflate în curs de urmărire penală şi de judecată.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel