EXCLUSIV  Legile justiției. Victor Alistar (CSM), precizări în scandalul momentului

DC News a discutat în exclusivitate cu Victor Alistar (CSM) despre dezbaterile de la Comisia parlamentară.

Judecatorul Bogdan Mateescu, membru CSM, susține într-o postare pe pagina personală de Facebook, că prezența la Comisia parlamentara a lui Victor Alistar, membru CSM din partea societății civile, nu a fost mandatată de Consiliu. În speță, Victor Alistar a vorbit la Comisie unde s-au dezbătut modificările aduse la Legile justiției în nume propriu.

Contactat în exclusivitate de DC News pentru a comenta cele petrecute, Victor Alistar a subliniat faptul că poziția lui la Comisia parlamentară nu este a CSM ci este un punct de vedere individual, fusese invitat, așa cum au primit invitații toți membrii CSM.

”Domnul Mateescu are dreptate. Poziția CSM este prezentată de conducerea Consiliului sau de către persoane desemnate de către aceasta. Pe de altă parte, de la Comisia parlamentară au venit invitații în atenția conducerii și în atenția membrilor Consiliului în mod individual. În cadrul Comisiei poziția Consiliului este susținută de persoanele desemnate de către conducerea Consiliului, iar aici punctele de vedere au fost convergente. 

Există și puncte de vedere ale membrilor CSM, dar care sunt puncte de vedere individuale. Mă bucură însă că în aceste discuții Consiliu înțelege să prezinte amendamentele de la varianta din luna aprilie, că participă la aceste discuții și, iată, Parlamentul a luat în considerare amendamente ale Consiliului. Sigur, nu pe toate. 

Reprezentanții direcției din cadrul Consiliului reprezintă punctul de vedere al CSM. Eu ca participant la această Comisie, exprim un punct de vedere individual ca membru al Consiliului, dat fiind că am fost invitat să depunem asemenea puncte de vedere individuale.

Așadar, poziția CSM este prezentată de conducerea Consiliului, dar la Comisia parlamentară a fost invitat fiecare membru al CSM pentru a-și prezenta, individiual, punctul de vedere.

De altfel, în dezbaterile din Comisia parlamentară, Victor Alistar a și precizat acest lucru în cadrul luărilor de cuvânt.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play
DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel