Legi justiție. Magistrații stagiari nu pot dispune măsuri privative sau restrictive de libertate

ccr sesizare
ccr sesizare

Magistraţii stagiari nu au dreptul să dispună măsuri privative sau restrictive de libertate, au decis, luni, parlamentarii Comisiei speciale pentru modificarea legilor Justiţiei.

Astfel, la articolul 23 s-a introdus un nou alineat, cu următorul cuprins: "Judecătorii şi procurorii stagiari nu au dreptul să dispună măsuri privative sau restrictive de libertate". Amendamentul a aparţinut PSD.


Luni după-amiază, comisia a reluat dezbaterile privind amendarea proiectului Legii 303/2004 privind statutul magistraţilor, care trebuie să intre în plenul Senatului.

Parlamentarii au mai decis tot luni că procurorii sunt independenţi în dispunerea soluţiilor, în condiţiile prevăzute de Legea 304/2004 privind organizarea judiciară, prevede un amendament adoptat în aceeaşi zi de parlamentarii Comisiei speciale pentru legile Justiţiei.

Un alt amendament adoptat de comisie la Legea 304/2004 prevede ca "soluţiile adoptate de un procuror să poată fi infirmate de procurorul ierarhic superior, dacă acesta le apreciază ca fiind nelegale sau netemeinice", relatează Agerpres.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel