Legi justiție. Comisia parlamentară specială, mișcarea de miercuri

Comisia parlamentară specială pentru legile Justiţiei a parcurs, miercuri, modificările propuse la Codul de procedură penală, preşedintele forului, Florin Iordache, precizând că acest proiect poate fi finalizat săptămâna viitoare. 

'Punctul de vedere al PSD este, ca şi la celelalte două legi, că vom ţine cont de observaţiile şi propunerile concrete pe care ni le face CSM. Deci, pornind de la propunerile şi observaţiile CSM, ţinând cont de observaţiile pe care le-au făcut Parchetul de pe lângă ÎCCJ, barourile şi ceilalţi, putem asculta noi observaţiile şi punctele dumnealor astăzi şi mâine (miercuri şi joi - n.r.). (...) Încercăm ca Codul de procedură penală să îl adoptăm într-o formă care să fie trimisă Senatului. Deci cred că, dacă suntem constructivi, (...) săptămâna viitoare marţi, eventual miercuri, putem finaliza dezbaterea pe Codul de procedură penală cu cele două directive, deciziile Curţii, CEDO etc. În acelaşi timp, cuprindem şi propunerea UDMR privind această prezumţie de nevinovăţie', a explicat Iordache, în şedinţă.

El a spus că directiva europeană trebuie implementată, subliniind că aceste legi trebuie adoptate până la vacanţa parlamentară. '

Printre propunerile discutate la Codul de procedură penală se numără şi eliminarea camerei preliminare, Florin Iordache precizând că PSD susţine eliminarea acesteia pe motiv că şi-a dovedit ineficienţa. O altă modificare propusă este cea referitoare la faptul că 'în cursul urmării penale sau al judecăţii organele de urmărire penală sau instanţa de judecată pot comunica public date despre procedurile penale care se desfăşoară doar atunci când datele furnizate justifică un interes public sau acest lucru este necesar în interesul descoperirii şi aflării adevărului în cauză'. Membrii comisiei nu au dat niciun vot pe articole sau amendamente. Discuţiile vor continua joi.  

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel