LEGI JUSTIȚIE. CCR a admis sesizarea PNL-USR

Justitia
Justitia

Curtea Constituţională a României a admis joi sesizarea formulată de PNL, USR şi Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie privind modificările aduse Legii 303/2004 privind Statutul judecătorilor şi procurorilor.

Mai multe surse au arătat că sesizările PNL şi USR asupra Legilor 304/2004 privind organizarea judiciară şi 317/2004 privind organizarea şi funcţionarea Consiliului Superior al Magistraturii au fost respinse de către CCR.

Pe 29 martie, PNL si USR au atacat la CCR, legile Justiţiei, deputatul PNL Gabriel Andronache precizând ca au identificat nu mai putin de 37 de motive de neconstituţionalitate.

"Am depus la Secretariatul general al Camerei Deputaţilor sesizările pe reglementările reexaminate cu privire la legile justiţiei. Am sesizat din nou CCR, pentru că, în mod evident, ceea ce au făcut colegii din majoritatea parlamentară, respectiv cei de la PSD-ALDE-UDMR, în procedura de reexaminare, nu are nicio legătură cu ceea ce a scris CCR în cele trei decizii. Am constatat nu mai puţin de 37 de motive de neconstituţionalitate. La Legea 303/2004 am invocat 22 de motive de neconstituţionalitate, la Legea 317/2004 - nouă astfel de motive, iar în cazul Legii 304 am identifiat nu mai puţin de şase motive de neconstituţionalitate. Plecând de la chestiuni care ţin de modul în care au fost adoptate aceste reglementări. Vă reamintesc, rapoartele au venit la plen atât la Camera Deputaţilor, cât şi la Senat, în ziua în care au fost adoptate va reamintesc că în plenul Senatului a fost introdus în Legea 303 un amendament care a fost denumit de majoritatea parlamentară de corelare tehnico-legislativă, când el, practic, a modificat definiţia erorii judiciare", declara deputatul PNL Gabriel Andronache.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel