Legea sărăciei, adoptată de Parlamentul grec. Electricitate gratuit și vouchere pentru mâncare

Cifrele saraciei
Cifrele saraciei

Parlamentul grec a adoptat miercuri, legea sărăciei. Persoanele nevoiaşe vor primi electricitate gratuit, iar circa 300.000 de greci vor beneficia de vouchere pentru mâncare. Legea a fost adoptată cu o majoritate de voturi.

Legea mai prevede acordarea unei alocaţii - în valoare de 220 de euro lunar - pentru plata chiriilor unui număr de 30.000 de gospodării şi alte măsuri în vederea împiedicării confiscării imobilelor, relatează Euronews.

Textul ignoră măsurile de austeritate impuse de către creditori. Valoarea totală a ajutoarelor se ridică la 200 de milioane de euro.

Premierul Alexis Tsipras a promis în campania electorală că se va ocupa de ceea ce consideră drept o "criză umanitară".

"Unii au tupeul să vorbească despre acţiuni unilaterale, iar unii de aici au repetat şi ei acest lucru. Dacă o fac pentru ca să ne sperie, răspunsul este simplu, nu ne sperie şi nu ne descurajează", a subliniat premierul într-un discurs pe care l-a susţinut în Parlament.

Citește și: Ministrul grec Yanis Varoufakis a arătat degetul mijlociu Germaniei - VIDEO

În pofida faptului că economia greacă a început să se redreseze, lucrătorii umanitari sunt de acord asupra faptului că situaţia s-a înrăutăţit.

Şomajul-record a crescut de patru ori numărul persoanelor nevoite să supravieţuiască cu ajutorul băncilor alimentare, iar tuberculoza, eradicată în urmă cu câteva zeci de ani, a reapărut.

Pierre Moscovici, comisarul european însărcinat cu Economia, a negat că UE a încercat să oprească Atena să adopte legea, în pofida faptului că Guvernul elen a primit o scrisoare prin care era invitat să se consulte mai întâi cu creditorii.

Grecia se află în continuare în dispută cu creditorii săi internaţionali cu privire la condiţiile de prelungire a planului de salvare uriaş de care beneficiază, iar zona euro cere Atenei să se angajeze la tăieri suplimentare de cheltueili pentru a primi împrumuturile, scrie Mediafax.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play
DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel