Legea salarizării. Borza: Un demnitar nu poate trăi dintr-o mie de euro

Deputatul ALDE Remus Borza cere salarii mai mari pentru aleși.

'Un demnitar nu poate să trăiască dintr-o mie de euro', a declarat Borza luni, după ce a participat la reuniunea Grupurilor parlamentare PSD şi ALDE în care s-a discutat pe tema legii salarizării unitare.

Remus Borza a precizat însă că a spus acest lucru în contextul referitor la incompatibilităţile parlamentarilor.

'Demnitatea publică este o funcţie de reprezentare. La 1.000 de euro n-o să vină nişte buni profesionişti, sau nişte oameni de moralitate să lucreze pe 1.000 de euro, mai ales că avem nevoie în sistemul public să aducem din mediul antreprenorial, din mediul de business nişte oameni care au dovedit competenţe profesionale, capacităţi manageriale şi moralitate. Până la urmă trebuie să acceptăm (...) să ne onorăm cum se cuvine corpul demnitarilor', a susţinut Borza.

El a explicat că în orice 'naţiune care se pretinde a fi civilizată' în ierarhia sistemului de salarizare public, care în România înseamnă aproximativ 1,2 milioane de salariaţi, la vârful piramidei se găseşte salarizarea demnitarilor.

Potrivit lui Borza, în România sunt mai puţin de o mie de demnitari, raportat la un număr total de 4,8 milioane de salariaţi din sistemul public şi din privat.

Deputatul ALDE consideră că nu este în regulă ca un ministru sau un parlamentar fie mai prost retribuit decât un şef de serviciu, de exemplu. 

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel