EXCLUSIV  Legea răspunderii magistraților. Laura Vicol: Unii uită pentru ce sunt puși pe scaunul de judecător sau de procuror

Foto: Facebook Laura Vicol
Foto: Facebook Laura Vicol

Laura Vicol, prima femeie președinte la Comisia Juridică, a vorbit la DC News TV despre Legea răspunderii magistraților. 

"Desființarea Secției Speciale. Am văzut că onorabilii șefi PNL - PSD au hotărât să o desființeze și să o reînființeze, nu?", a fost întrebarea lansată de analistul politic Bogdan Chirieac la DC News TV. 

"Să o desființeze și să înființeze o altă instituție care să se ocupe practic cu ceea ce noi numim Legea răspunderii magistraților, care în acest moment nu există.", a răspuns deputatul PSD Laura Vicol, președinte al Comisiei Juridice din Camera Deputaților.

În continuare, Laura Vicol a afirmat că "este firesc și normal ca fiecare om care greșește să fie sancționat."

"În acest moment, Legea răspunderii magistraților ar trebui să sancționeze pe cei care fac abuzuri în actul de justiție. Pentru că sunt suficient de mulți care fac asta, care uită pentru ce sunt puși pe scaunul de judecător sau de procuror. Dintr-un motiv sau altul ori pur și simplu dintr-o antipatie, uită că ei acolo trebuie să împartă dreptate. Când va exista o asemenea lege, a sancționării magistraților, sunt convinsă că vor fi mai cumpătați și mai echilibrați, așa cum ar fi trebuit din prima să fie. Până la urmă, vorbim de deontologia profesională.", a mai declarat deputatul PSD Laura Vicol, președinte al Comisiei Juridice din Camera Deputaților.

Întrebată dacă alte state au această lege a răspunderii magistraților, Laura Vicol a răspuns că "în toate statele există legea" și "orice greșeală făcută de o persoană care ar trebui să reprezinte interesele altor persoane și ale statului e necesar să fie sancționată."

"Eu sunt convinsă că vom ajunge și în acel punct când va exista un echilibru absolut la nivelul instanțelor de judecată. Știu că va mai dura și știu că nu se va întâmpla bătând din palme sau mâine.", a conchis Laura Vicol.

VEZI ȘI: De ce "deranjează" Laura Vicol, președinte al Comisiei Juridice din Camera Deputaților: Sunt obișnuită să fiu o țintă

Deputatul PSD Laura Vicol, președinte al Comisiei Juridice din Camera Deputaților, a mai spus în cadrul interviului că s-a obișnuit să fie o "țintă", însă merge pe drumul "dreptății".

"Sunt obișnuită să fiu o țintă. Nu intru în jocul pe care ei îl fac. Până la urmă, politicul este o artă, o artă a posibilului și important este să găsim soluții posibile pentru a dărâma imposibilul. Nu sunt adepta compromisului și probabil deranjează acest lucru. Cred că fiecare trebuie să meargă pe drumul lui, drumul pe care l-a ales. Eu aleg să merg pe drumul meu, cred în dreptate și cred într-o luptă dreaptă cu cei care se pun contra dreptății", a spus Laura Vicol în cadrul interviului acordat DCNews.

(Citește continuarea articolului AICI.)

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel