Legea offshore, publicată în Monitorul Oficial

Fotografie creată de Loïc Manegarium, de la Pexels
Fotografie creată de Loïc Manegarium, de la Pexels

Legea offshore, promulgată miercuri, prin decret, de preşedintele Klaus Iohannis, a fost publicată în Monitorul Oficial.

Miercuri, președintele Klaus Iohannis a promulgat actul normativ pentru modificarea şi completarea Legii nr. 256/2018 privind unele măsuri necesare pentru implementarea operaţiunilor petroliere de către titularii de acorduri petroliere referitoare la perimetre petroliere offshore.

Legea a fost adoptată săptămâna trecută de Camera Deputaţilor, în calitate de for decizional. Actul normativ are ca obiect de reglementare un set de măsuri privind stabilitatea regimului fiscal şi de redevenţe petroliere.

Citește și - Legea offshore. Cuc subliniază un aspect important: A venit momentul să lăsăm discuțiile demagogice! Îi știu pe cei care au făcut proiectul

Răzvan Cuc, senator PSD, a spus de ce este benefică Legea offshore pentru economie, dar și pentru consumatori.

”După Senat, Legea offshore a trecut, prin vot, și la Camera Deputaților. Este nevoie de această lege pentru că, în principiu, trebuie să devenim și noi odată independenți din punct de vedere energetic. Mai mult, doresc să subliniez un lucru. Consider că a venit momentul să lăsăm discuțiile demagogice, politice, că ne exploatează alții resursele și să vedem ce e și în interesul statului. S-a lucrat foarte mult la acest proiect legislativ. Sper, din tot sufletul, și îi știu pe cei care l-au realizat că au urmărit interesul național, independența energetică și, totodată, scăderea prețului la gaze. Este un proiect benefic, aduce numai avantaje economiei românești și consumatorilor.”, a declarat senatorul PSD, Răzvan Cuc, pentru DC News. Vezi aici articolul inițial!

Citește și - Vicol: De ce Legea offshore e foarte bună pentru România / video

Laura Vicol (PSD) a explicat de ce este o lege bună pentru România.

„România devine o țară independentă energetic! M-a depășit total circul din Parlament legat de Legea offshore. Adică faci circul pe care îl faci, votezi legea, că e înspre binele românilor, dar spui totuși că actuala coaliție de guvernare nu îi ajută deloc pe români”, a spus Laura Vicol în cadrul unui interviu acordat DCNews.

„60 la sută statul român are profit, 40 la sută investitorii. Vin bani la bugetul de stat, îmi câștig independența energetică. Este o lege foarte bună pentru România, care trebuia făcută de multă vreme. România este o țară plină de resurse, resurse de toate felurile. Pentru ce trebuie să mă duc să cumpăr din altă parte, când pot să produc în țara mea?!”, a mai spus Laura Vicol. Vezi articolul aici!

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel