Legea Offshore. Chirieac: ”Văd imediat baloanele care se ridică din Marea Neagră”

Legea offshore
Legea offshore

Tensiunile care par să fi apărut în coaliția de guvernare pe seama Legii offshore au declanșat discuții aprinse printre comentatorii politici.

Una dintre vocile care și-au exprimat punctul de vedere privind soliditatea coaliției de guvernare, în urma amânării votului pe legea offshore, este analistul politic Bogdan Chirieac, într-o intervenție la România Tv:

”Nu cred că stă să crape (Coaliția - n.r.). E presiunea prea mare pe sutele astea de miliarde din Marea Neagră. Și aici se folosesc toate mijloacele. Știu și despre acuzațiile aberante care i se aduceau lui Iulian Iancu, cel care a lucrat la legea offshore, că e omul rușilor pe motiv că nu face exact ce vor companiile care vor exploata rezervele din Marea Neagră. Văd imediat baloanele care se ridică din Marea Neagră, la modul că e important că ne-am asigurat independența energetică. Extraordinar! Și Germania e vai de mama ei că depinde aproape integral de gazul rusesc”, a spus Chirieac.

”Nu vreau să acuz, pentru că nu am suficiente date. Nu mi-a plăcut atitudinea lui Varujan Vosganian. Dacă aș avea date, m-aș întreba de ce ține nepărat să facă jocul corporațiilor în dauna României? Eu înțeleg că la acest nivel - atenție, s-au desfășurat războaie pentru sume mai mici de sute de miliarde - nimeni nu glumește cu așa ceva. Acolo nu-i o rezervație de morcovi sau de fructe de mare! Au descoperit zăcăminte de sute de miliarde de dolari”, a subliniat analistul.

”Ideea este că în România, și eu cred că nu trebuia privatizat niciodată Petrom-ul și să ajungem în situația în care suntem astăzi, are dreptul de a obține o mare sumă de bani din acele resurse. România a existat și fără rezervele acelea. Nu-i nimic, le vom exploata peste 5 ani, peste 10 ani, peste 20 de ani... când va putea România. Ce se întâmplă acum este exact același tip de presiune care a dus la fărâmarea societății românești, că nu ne putem aduna. În mod normal, președintele trebuia să fie într-un singur gând și o singură simțire, cu toți ceilalți. Corporațiile au investit. Foarte bine. Să înceapă exploatarea. Cu toții vrem asta, dar trebuie să rămână ceva și în România! Hai să rămână banuțul cash în România!”, a încheiat analiza Bogdan Chirieac.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel