Legea falimentului persoanelor. O propunere legislativă te poate scăpa de credit

restante_credite
restante_credite

Dacă nu îți mai poți achita creditele ai putea declara falimentul personal. Măsura îi vizează doar pe cei care probează cu acte în față instanței că nu au mai bani, iar problemele cu care se confruntă sunt grave. Inițiativă legislativa privind falimentul persoanelor fizice se referă la clienții băncilor care - de exemplu - își pierd locul de muncă fără vina lor suferă de o boală gravă ori sunt victimele unui dezastru natural și nu își poate achita rațele, potrivit stirileprotv.ro.

Mircea Grosaru, inițiatorul legii, a declarat că „în momentul în care el simte că nu mai poate face față datoriilor pe care le are față de bancă, el poate să își declare insolvență. Pragul minim e de 10.000 de euro."

Cum s-ar proceda

Asta înseamnă că datornicul se duce la tribunal și declară pe propria-i răspundere că nu mai are sumele necesare. Instanță numește pentru cazul sau un administrator judiciar provizoriu. Acesta îi preia bunurile, le evaluează și verifică dacă într-adevăr clientul are sau nu bani.

Pentru situațiile nefericite în care datornicii nu mai au soluții de salvare, un lichidator se va ocupă să le vândă bunurile și să recupereze banii. Dacă suma nu acoperă datoria, datornicii ar putea fi scutiți de la plată doar prin hotărâre judecătorească definitivă. Trebuie să știe însă că se vor alege cu un cazier fiscal și o vreme nu vor mai putea face împrumuturi.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel