Legea 90/2001. CCR pronunțare pe legea care îl blochează pe Dragnea

Bogdan Bolojan / 04 mai 2017 / 07:00 Salveaza PDF Comentarii

 Curtea Constituţională a României (CCR) ar putea să se pronunţe joi în cazul sesizării Avocatului Poporului cu privire la articolul care interzice persoanelor condamnate să fie membri ai Guvernului.

 Curtea a amânat de mai multe ori pronunţarea în acest caz, ultima dată - în 27 aprilie - motivul fiind lipsa unui judecător care iniţial a participat la dezbaterea sesizării, dar nu şi la deliberări. 

Pronunţarea a mai fost amânată după ce judecătorii nu au ajuns la o soluţie, fiind nevoie de aprofundarea speţei. 

"E nevoie de mai mult studiu. S-au avansat până acum mai multe soluţii; niciuna dintre ele nu întrunea o majoritate decizională şi acum ne-am cam apropiat de două variante şi va fi posibil de ajuns la o concluzie cu ele. E cea mai grea soluţie pe care am avut-o de dat până acum, pentru că problemele sunt mai ales de apreciere politică", declara, în martie, preşedintele CCR, Valer Dorneanu. 

În privinţa problemelor invocate de judecători, care ar fi dus la amânarea unei decizii, Dorneanu a arătat: "S-au ridicat şi probleme de admisibilitate, s-au ridicat şi probleme de oportunitate, de legiferare, dacă e o anumită lipsă de coerenţă în privinţa reglementării unor interdicţii pentru funcţii de acelaşi nivel este corect să existe diferenţe sau nu, multe alte probleme pe care nu le putem discuta acum că, până la urmă, v-aş spune soluţia", relatează Agerpres.

[citeste si]

Te-ar putea interesaIti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2020 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate.


dcn.n-nxt.23