Lege tuberculoză. Paula Rusu: Îmi vine să plâng

Paula Rusu
Paula Rusu

Klaus Iohannis a promulgat Legea Tuberculozei. Acest lucru înseamnă că România face un pas important spre anularea abandonului social al pacientului cu formele cele mai grave de tuberculoză.

Jurnalista Paula Rusu a fost printre persoanele care au luptat ca Legea Tuberculozei să fie promulgată. Cu acest prilej, ziarista a transmis un mesaj.

”Imi vine sa plang de bucurie! Ppresedintele a promulgat Legea Tuberculozei! Aveeeem legeeee! Mi se pare extraordinar ca dupa o munca de doi ani in echipa cu toti cei care au fost implicati, Romania face un pas urias spre anularea abandonului social al pacientului cu formele cele mai grave de tuberculoza; spre limitarea abandonului antibiotcelor (ceea ce duce la rezistente ucigase ale microbului) de catre cei care nu isi permiteau sa isi duca tratamentul la capat din lipsa mijloacelor de subzistenta; spre acordarea sprijinului psihologic in fata unei boli care vine cu doua diagnostice, unul medical - tuberculoza si unul social - stigma, statutul de paria fiindca pacientul a avut ghinionul de a lua bacilul Koch!”, a transmis Paula Rusu.

”Așadar, Legea Tuberculozei e in vigoare! Avem nevoie de normele de aplicare la care lucram acum si de bugetarea sprijinului de hrana pe durata tratamentului! Nu va dura mult, va promit!

In loc de final: pentru toti pacientii aflati in cel mai bun caz in concediu fara plata fiindca au iesit din perioada de concediu platit acordat de stat pana acum, e momentul sa va cereti dreptul de a beneficia de concediu platit pe toata durata tratamentului!
Daca aveti nevoie, o sa cautam sa va asiguram asistenta necesara pentru acordarea concediului medical!”, a mai scris jurnalista.

România este țara cu cel mai mare număr de bolnavi de tuberculoză din Uniunea Europeană

Tuberculoza se ia prin aer, de oriunde și de oricine. Tuberculoza poate fi invinsă dacă este tratată corespunzător. Cu toate acestea, România ocupă primul loc în Europa în privința îmbolnăvirilor și a deceselor provocate de TBC.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play
DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel